Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεχίζεται η διόρθωση στην Wall Street

Αρνητικά πρόσημα επικρατούν και σήμερα στην Wall, καθώς τόσο οι μακροοικονομικές όσο και οι επιχειρηματικές ειδήσεις απογοητεύουν τις ελπίδες ταχείας οικονομικής ανάκαμψης. Σταθεροποίηση ευρωαγορών.

Οι φόβοι για επιβράδυνση στην παγκόσμια οικονομία προκαλούν συνέχιση της διορθωτικής τάσης στο αμερικανικό χρηματιστήριο, όπου το επίκεντρο στρέφεται σε εγχώριες στατιστικές και επιχειρηματικές ανακοινώσεις.

Μετά από ελαφρώς ανοδικό άνοιγμα, τα πρόσημα έγιναν γρήγορα πτωτικά και αυτή την ώρα ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,39% στις 14.563 μονάδες, ο S&P εμφανίζει πτώση 0,52% στις 1.5440 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,86% χαμηλότερα στις 3.176 μονάδες.

Τα μεγαλύτερα κερδη στον S&P 500 αποκομίζει η PepsiCo (+5%) και τις μεγαλύτερες απώλειες η eBay (-5%).

Η Wall Street υπέστη κάθετη πτώση χθες, υπό την επιρροή δυσμενών στατιστικών ενδείξεων για την παγκόσμια οικονομία και απογοητευτικών αποτελεσμάτων και προβλέψεων αποτελεσμάτων για επιχειρηματικούς κολοσσούς όπως η Apple, που έκλεισε χθες κάτω από τα 400 δολ. για πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο 2011.

Οι σημαντικές πωλήσεις των τελευταίων συνεδριάσεων δείχνουν να έχουν εκτονωθεί βραχυπρόθεσμα και οι επενδυτές αναζητούν σήμερα κάποιες ευκαιρίες αγορών. Ωστόσο, καθώς συνεχίζονται οι υποτονικές ανακοινώσεις αποτελεσμάτων Q1 και τα απογοητευτικά στατιστικά, οι παρατηρητές δεν προβλέπουν εκδήλωση έντονου αγοραστικού ενδιαφέροντος.

Η Verizon Communications (-1,8%) και η Morgan Stanley (-1,7%) ξεχωρίζουν από τις σημερινές ανακοινώσεις αποτελεσμάτων εταιρικής κερδοφορίας α΄ τριμήνου.

Η PepsiCo, η Ebay, η Insurer UnitedHealth και η Philip Morris περιλαμβάνονται στις εταιρίες που ανακοινώνουν Q1 αυτές τις ημέρες.

Η Google, η Microsoft και η IBM θα κοινοποιήσουν τα μεγέθη τους μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης.

Από το μακροοικονομικό μέτωπο, ανακοινώθηκε ότι ο αριθμός των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας αυξήθηκε ελαφρώς κατά 4.000 την περασμένη εβδομάδα στην αμερικανική αγορά εργασίας. Στα ταμεία εμφανίστηκαν, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου, 352.000 νέοι άνεργοι. Οι αναλυτές περίμεναν 350.000 αιτήσεις.

Επίσης, ο πρόδρομος δείκτης οικονομικής δραστηριότητας των ΗΠΑ υποχώρησε τον Μάρτιο για πρώτη φορά σε επτά μήνες, ενισχύοντας την άποψη ότι η αμερικανική οικονομία έχει πέσει σε στασιμότητα. Σχολιάζοντας την έρευνα, το Conference Board εκτίμησε ότι η αμερικανική οικονομία «έχει χάσει τμήμα της ορμητικότητάς της» και θα αναπτυχθεί βραδέως στο βραχυπρόθεσμο μέλλον.

Επίσης, ο δείκτης μεταποίησης Philadelphia Fed υποχώρησε τον Απρίλιο στο 1,3 από 2 τον Μάρτιο. Οι αναλυτές περίμεναν βελτίωση του δείκτη μεταποίησης στο 3.

Με άνοδο ξεκίνησαν την συνεδρίαση τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά από τέσσερις συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις και το ευρώ ενισχύθηκε, μετά την νέα επιτυχημένη δημοπρασία ισπανικών ομολόγων.

Ωστόσο η πτώση της Wall Street ανέτρεψε την εικόνα και έσβησε τα κέρδη.

Τελικώς ο δείκτης FTSE έκλεισε αμετάβλητος στις 6.244 μονάδες, ο DAX υποχωρησε 0,39% στις 7.474 μονάδες, ενώ ο CAC έκλεισε αμετάβλητος στις 3.599 μονάδες. Με ελαφρά άνοδο τερμάτισαν οι αγορές του Μιλάνο και της Μαδρίτης.

Το συμβόλαιο του χρυσού κερδίζει 7 δολ. στα 1.390 δολ. ανά ουγκιά, ενώ το συμβόλαιο του πετρελαίου ενισχύεται σχεδόν 1 δολ. 87,64 δολ. ανά βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v