Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στη Wall με 3λεπτο τρόμου από ένα tweet

Τα καλύτερα των αναμενόμενων εταιρικά αποτελέσματα και τα καλά οικονομικά στοιχεία οδήγησαν σε άνοδο άνω του 1% τη Wall. Στιγμιαία βουτιά για τους δείκτες μετά από ψεύτικο tweet του AP. Άλμα 2,4% για Stoxx 600.

Τα καλύτερα των αναμενόμενων εταιρικά αποτελέσματα και τα καλά οικονομικά στοιχεία οδήγησαν σε άνοδο άνω του 1% τη Wall. Στιγμιαία βουτιά για τους δείκτες μετά από ψεύτικο tweet του AP.

Ειδικότερα, ο Dow Jones έχασε για λίγα λεπτά την τριψήφια άνοδο μετά την εμφάνιση ενός ψεύτικου tweet από το Associated Press το οποίο υποστήριζε ότι ο Λευκός Οίκος έχει δεχτεί τρομοκρατική επίθεση και ότι ο πρόεδρος Obama έχει τραυματιστεί. Αμέσως ο Dow Jones υποχώρησε 122 μονάδες.

Μετά από ελάχιστα λεπτά, το AP διέψευσε την είδηση υποστηρίζοντας ότι ο λογαριασμός του έπεσε θύμα χάκερς. Σημειώνεται ότι την είδηση διέψευσε και ο εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου.

Επιπλέον ανακοινώθηκε η διεξαγωγή έρευνας από τη SEC αναφορικά με το ψεύτικο tweet από το AP καθώς μόλις σε διάστημα 3 λεπτών χάθηκαν κεφάλαια της τάξεως των 136 δισ. δολ.

Πέρα όμως από αυτή τη μικρή καθοδική παρένθεση, η Wall κινήθηκε σήμερα σταθερά ανοδικά.

Αναλυτικά οι πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών αυξήθηκαν κατά 1,5% τον Μάρτιο ήτοι ο αριθμός πωλήσεων ανήλθε στις 417.000 σε ετήσια βάση από 411.000 τον προηγούμενο μήνα. Συνολικά οι πωλήσεις αυξήθηκαν 18,5% στο 12μηνοι.

Στο εταιρικό μέτωπο η μετοχή της Netflix εκτοξεύτηκε 25% σε υψηλό Σεπτεμβρίου 2011 μετά τα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα α’ τριμήνου καθώς ο όμιλος ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 3 εκατ. δολ. έναντι ζημιών 5 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.

Αντίστοιχα, καλά αποτελέσματα ανακοίνωσαν και οι όμιλοι των DuPont και Lockheed Martin με την δεύτερη ωστόσο να υποβαθμίζει τις προβλέψεις πωλήσεων για το 2013 εξαιτίας των περικοπών στον αμερικανικό προϋπολογισμό.

Επιπλέον στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρέθηκε και η μετοχή της Apple λόγω της γνωστοποίησης των αποτελεσμάτων τριμήνου.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε 0,04% στα 89,23 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού κινήθηκε πτωτικά 0,65% στα 1.412 δολ./oz.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής υποχωρούσε 0,65% στο 0,74 δολ.

Από πλευράς δεικτών στη Wall, ο Dow σημείωσε άνοδο 1,05%, στις 14.719,46 μονάδες. Ο S&P κινήθηκε υψηλότερα 1,04%, κλείνοντας στις 1.578,78 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε με κέρδη 1,11% στις 3.269,33 μονάδες.

Στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, ράλι τιμών εκδηλώθηκε στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά την επιτυχή δημοπρασία ισπανικών ομολόγων, που τόνωσε την εμπιστοσύνη και προκάλεσε κάθετη πτώση στα επιτόκια των κρατικών ομολόγων.
 
Επιπλέον, τα δυσμενή στατιστικά δεδομένα που ανακοινώθηκαν, επέτειναν τις προσδοκίες ότι η ΕΚΤ ίσως μειώσει τα επιτόκια την επόμενη εβδομάδα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 εκτινάχθηκε 2,4% κλείνοντας στις 292,63 μονάδες με την μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο από τον περσινό Αύγουστο.

Ο δείκτης FTSE ενισχύθηκε 2% στις 6.406 μονάδες, ο DAX κέρδισε 2,41% στις 7.658 μονάδες, ενώ ο CAC ενισχύθηκε 3,58% στις 3.783 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v