Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ένα Tweet βύθισε στιγμιαία τη Wall Street

Ένα tweet για υποτιθέμενη βομβιστική επίθεση στον Λευκό Οίκο έριξε στιγμιαία τον Dow σχεδόν 120 μονάδες. H είδηση γρήγορα διαψεύστηκε και οι δείκτες επέστρεψαν ανοδικά με τον τεχνολογικό κλάδο να κερδίζει τις εντυπώσεις.

Ένα tweet για υποτιθέμενη βομβιστική επίθεση στον Λευκό Οίκο έριξε στιγμιαία τον Dow σχεδόν 120 μονάδες. H είδηση γρήγορα διαψεύστηκε και οι δείκτες επέστρεψαν ανοδικά με τη μετοχή της Netflix να κερδίζει 25%.

Συγκεκριμένα, ο Dow Jones έχασε για λίγα λεπτά την τριψήφια άνοδο μετά την εμφάνιση ενός ψεύτικου tweet από το Associated Press το οποίο υποστήριζε ότι ο Λευκός Οίκος έχει δεχτεί τρομοκρατική επίθεση και ότι ο πρόεδρος Obama έχει τραυματιστεί. Αμέσως ο Dow Jones έχασε 122 μονάδες.

Άμεσα το AP διέψευσε την είδηση υποστηρίζοντας ότι ο λογαριασμός τους έπεσε θύμα χάκερς. Σημειώνεται ότι την είδηση διέψευσε και ο εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου.

Μετά από αυτή την παρένθεση, τα καλά τεχνολογικά αποτελέσματα και η εύρωστη άνοδος των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων οδηγούν σε άνοδο τους βασικούς δείκτες της Wall Street.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Apple (+1,4%) μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, αλλά ο τεχνολογικός κλάδος ήδη υποστηρίζεται από το Q1 της Netflix (+25%) που ξεπέρασε σε κερδοφορία τις προβλέψεις των αναλυτών.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,99% ή 144 μονάδες στις 14.710 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,99% στις 1.578 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 1,22% υψηλότερα στις 3.273 μονάδες.

Σημαντικά κέρδη αποκομίζει ο τραπεζικός κλάδος, με «οδηγό» την Bank of America η οποία ενισχύεται 4% μετά την αναβάθμισή της από την Morgan Stanley.

Για κάθε μετοχή που υποχωρεί, υπάρχουν πέντε που ενισχύονται στο New York Stock Exchange, όπου ο όγκος των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 238 εκατομμύρια τεμάχια στις πρωινές ώρες.

Χθες το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης έκλεισε με άνοδο, παρά τα δυσμενή στατιστικά, καθώς προεξοφλεί ευνοϊκά τεχνολογικά αποτελέσματα τριμήνου.

Ράλι τιμών εκδηλώθηκε στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά την επιτυχή δημοπρασία ισπανικών ομολόγων, που τόνωσε την εμπιστοσύνη και προκάλεσε κάθετη πτώση στα επιτόκια των κρατικών ομολόγων. Επιπλέον, τα δυσμενή στατιστικά δεδομένα που ανακοινώθηκαν, επέτειναν τις προσδοκίες ότι η ΕΚΤ ίσως μειώσει τα επιτόκια την επόμενη εβδομάδα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 εκτινάχθηκε 2,4% κλείνοντας στις 292,63 μονάδες με την μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο από τον περσινό Αύγουστο. Ο δείκτης FTSE ενισχύθηκε 2% στις 6.406 μονάδες, ο DAX κέρδισε 2,41% στις 7.658 μονάδες, ενώ ο CAC ενισχύθηκε 3,58% στις 3.783 μονάδες.

Στην Wall Street το στατιστικό ενδιαφέρον επικεντρώνεται στα στοιχεία για την αγορά ακινήτων. Οι πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών αυξήθηκαν 1,5% τον Μάρτιο μετα την μεγάλη πτώση του περασμένου μήνα, δείχνοντας ότι η αγορά ακινήτων συνεχίζει να ενισχύεται στην αμερικανική αγορά. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν 18,5% στο 12μηνο.

Νωρίτερα είχε ανακοινωθεί ότι ο δείκτης flash ΡΜΙ για την αμερικανική μεταποίηση υποχώρησε στο 52 τον Απρίλιο από 54,6 τον Μάρτιο, σύμφωνα με την Markit που καταρτίζει τον δείκτη, ο οποίος αποτελεί «πρόγευση» για τον επίσημο δείκτη ΡΜΙ μεταποίησης και υπηρεσιών.

Η μετοχή της Netflix εκτινάχθηκε πάνω από τα 200 δολάρια.

Αποτελέσματα Q1 ανακοινώνουν επίσης σήμερα η Yum Brands, η AT& T και η Amgen Inc.

Στις υπόλοιπες αγορές, πτωτική πορεία διατηρούν οι τιμές του χρυσού αλλά και του πετρελαίου. Το συμβόλαιο του χρυσού "χάνει" 3 δολ. στα 1.418 δολ. ανά ουγκιά ενώ του πετρελαίου υποχωρεί 0,91% στα 88,38 δολ. ανά βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v