Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε επίπεδα ρεκόρ επιστρέφει η Wall Street

Η ανάκαμψη του χρυσού, τα αισιόδοξα στατιστικά και αρκετά ευνοϊκά Q1, στηρίζουν την Wall σε ανάκαμψη. Σε επίπεδα ρεκόρ ο S&P, σε υψηλό 12,5 ετών ο Nasdaq. Στήριξε τις ευρωαγορές η ιταλική κυβέρνηση.

Η ανάκαμψη στην τιμή του χρυσού παρασύρει υψηλότερα τους βασικούς δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο, που επεκτείνει τα κέρδη της περασμένης εβδομάδας χάρη σε καλές στατιστικές αλλά και εταιρικές ανακοινώσεις.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,63% στις 14.806 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,74% στις 1.594 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 1% υψηλότερα στις 3.312 μονάδες.

Ο δείκτης S&P 500 κινείται υψηλότερα από το ιστορικό ρεκόρ του στις 1.593 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq άγγιξε τα υψηλοτερα επίπεδα 12,5 ετών και συγκεκριμένα από τον Νοέμβριο 2000.

Από το στατιστικό μέτωπο, ανακοινώθηκε ότι η ατομική δαπάνη του Αμερικανού πολίτη αυξήθηκε 0,2% τον Μάρτιο, με την μικρότερη άνοδο από τον Δεκέμβριο. Το προσωπικό εισόδημα αυξήθηκε επίσης 0,2% σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου. Ο συντελεστής αποταμίευσης παρέμεινε σταθερός στο 2,7%, λίγο υψηλότερα από το χαμηλό 5 ετών.

Η, μικρή έστω, αύξηση της ατομικής δαπάνης στηρίζει υψηλότερα τους χρηματοπιστωτικούς κλάδους.

Στην συνέχεια ανακοινώθηκε ότι τα προσύμφωνα πωλήσεων κατοικιών αυξήθηκαν 1,5% τον Μάρτιο, ανατρέποντας την πτώση του Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η αμερικανική ένωση κτηματομεσιτών, ο δείκτης για τα συμβόλαια «αρραβώνες» ανήλθε στο 105,7 τον Μάρτιο από 104,1 τον Φεβρουάριο. Αυξήθηκε 7% σε σχέση με τον Μάρτιο 2012.

Στις αγορές εμπορευμάτων, το επίκεντρο στρέφεται στον χρυσό, που ανακάμπτει 15 δολάρια στα 1.470 δολάρια. Σύμφωνα με τους αναλυτές, η ζήτηση για το πολύτιμο μέταλλο στην φυσική αγορά καλύπτει την μείωσης της ζήτησης από τα ETFs και υποστηρίζει σε ανάκαμψη τις χρηματιστηριακές τιμές.

Το συμβόλαιο του πετρελαίου ενισχύεται 1,05% στα 93,97 δολ. ανά βαρέλι.

Η Wall Street έκλεισε με πτώση εξαιτίας απογοητευτικών οικονομικών στοιχείων την Παρασκευή, αλλά ο S&P 500 απεκόμισε κέρδη 1,7% στην εβδομάδα.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η διήμερη συνεδρίαση της Federal Reserve, που αναμένεται να κρατήσει αμετάβλητη νομισματική πολιτική.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η Valeant Pharmaceuticals International ενισχύεται μετά την φήμη ότι συζητά την εξαγορά της Actavis (+2%) έναντι 13 δισ. δολ. και πλέον.

Αποτελέσματα τριμήνου ανακοινώνουν σήμερα η Newmont Mining, η Herbalife, η Hertz Global κ.α.


Κέρδη απεκόμισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά την ορκωμοσία της νέας ιταλικής κυβέρνησης. Ο δείκτης ΜΙΒ στο Μιλάνο έκλεισε με άνοδο 2,2% στις 16.930 μονάδες.

Οι συνεδριάσεις ξεκίνησαν θετικά καθώς ορκίστηκε η κυβέρνηση του Ενρίκο Λέτα στην Ιταλία μετά από 2 μήνες επικίνδυνης πολιτικής αβεβαιότητας. Τα κέρδη της Wall το απόγευμα επέτειναν την άνοδο και τελικώς ο δείκτης FTSE έκλεισε 0,49% υψηλότερα στις 6.458 μονάδες, ο DAX με κέρδη 0,76% στις 7.874 μονάδες, ενώ ο CAC 1,55% υψηλότερα στις 3.869 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v