Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα στην Wall Street υπό "βροχή" Q1

Μικτά πρόσημα προκαλούν στην Wall οι ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων Q1. Επιβαρύνει η Apple που υποχωρεί κάτω από τα $400. Τέταρτη κερδοφόρος συνεδρίαση στις ευρωαγορές.

Μικτή εικόνα εμφανίζουν οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο, υπό βροχή ανακοινώσεων εταιρικών αποτελεσμάτων τριμήνου.

Στο επίκεντρο των πολλών ανακοινώσεων κερδοφορίας από μεγάλες αμερικανικές επιχειρήσεις, βρίσκεται η Apple, που υποχωρεί 3% κάτω από τα 400 δολάρια μετά την ανακοίνωση μείωσης της κερδοφορίας αλλά αύξησης του προγράμματος επιστροφής ρευστού.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,21% στις 14.687 μονάδες, ο S&P ενισχύεται 0,2% στις 1.579 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί 0,19% στις 3.263 μονάδες υπό το «βάρος» της Apple.

Πριν το άνοιγμα της συνεδρίασης, η Ford Motor (+2%) ανακοίνωσε κέρδη και πωλήσεις που ξεπέρασαν τις προσδοκίες.

Η Procter & Gamble (-1,2%) ανακοίνωσε καύξηση καθαρών κερδών 6%.

Από το στατιστικό μέτωπο στην Wall Street, ανακοινώθηκε ότι οι παραγγελίες για διαρκή καταναλωτικά αγαθά βούλιαξαν 5,7% τον Μάρτιο, πολύ περισσότερο απ’όσο περίμεναν οι αναλυτές. Οι αναλυτές περίμεναν ότι οι παραγγελίες για εξοπλισμό, που καθρεφτίζουν τις επενδυτικές διαθέσεις των Αμερικανών εργοδοτών, θα μειωθούν 3,2%. Οι παραγγελίες του Φεβρουαρίου είχαν αυξηθεί 4,3%.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο έκλεισε χθες με άνοδο επί τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση, παρά την παροδική βουτιά 1% που προκάλεσε το πλαστό tweet για τρομοκρατική επίθεση στον Λευκό Οίκο.

Η Goldman Sachs αναβάθμισε την 3μηνη σύσταση για τις αμερικανικές μετοχές σε overweight.

Η προοπτική μείωσης του επιτοκίου του ευρώ από την ΕΚΤ την ερχόμενη εβδομάδα, τα κέρδη των παραγωγών εμπορευμάτων και καλά αποτελέσματα εταιριών όπως η Peugeot Citroen, προκάλεσαν άνοδο επί τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση στις ευρωαγορές -αν και ο απογοητευτικός δείκτης Ifo περιόρισε τα κέρδη.

Ο δείκτης FTSE ενισχύθηκε 0,4% στις 6.432 μονάδες, ο DAX ενισχύθηκε 1,32% στις 7.759 μονάδες, ενώ ο CAC κερδισε 1,58% στις 3.843 μονάδες.

Το συμβόλαιο του χρυσού στο χρηματιστήριο του Σικάγο κερδίζει σχεδόν 13% ενώ οι τιμές του πετρελαίου ανακάμπτουν περίπου 0,5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v