Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Έπιασε νέο ιστορικό υψηλό ο δείκτης S&P

Με διαφορά μόλις μισής μονάδας ο S&P έπιασε νέο ιστορικό υψηλό στη Wall. Στήριξη από τα καλά οικονομικά στοιχεία. Αισιοδοξία ότι η Fed θα διατηρήσει το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων. Κέρδη 2,2% για MIB Mιλάνου.

Τα καλά στοιχεία σε καταναλωτικές δαπάνες και στεγαστική αγορά οδήγησαν σε κέρδη τη Wall. Αισιοδοξία ότι η Fed θα διατηρήσει το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων. Άλμα 2,2% στο χρηματιστήριο του Μιλάνου.

Σε νέο ιστορικό υψηλό έκλεισε ο S&P στις 1.593,60 μονάδες έναντι 1.593,37 που ήταν το προηγούμενο υψηλό στις 11 Απριλίου 2013.

Αναλυτικά οι ατομικές δαπάνες των Αμερικανών αυξήθηκαν κατά 0,2% τον Μάρτιο έναντι μικρότερης (οριακής) μεταβολής που ανέμεναν οι αναλυτές και αντίστοιχα το προσωπικό εισόδημα αυξήθηκε 0,2%, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείο Εμπορίου.

Επιπλέον, το καθοριστικό γεγονός που κράτησε σε θετικό έδαφος τη Wall Street ήταν η μεγαλύτερη της αναμενόμενης αύξησης στα προσύμφωνα πωλήσεων κατοικιών. Ειδικότερα τα προσύμφωνα αυξήθηκαν κατά 1,5% τον Μάρτιο έναντι μείωσης 0,4% τον προηγούμενο μήνα και πρόβλεψης για άνοδο 0,9% από τους αναλυτές.

Παράλληλα, στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρίσκεται και η διήμερη συνεδρίαση της Fed όπου αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητη τη νομισματική της πολιτική.

Στο εταιρικό μέτωπο, η μετοχή της Tenet Healthcare Corp ενισχύθηκε 6,8% μετά την γνωστοποίηση αύξησης των κυβερνητικών δαπανών για την περίθαλψη ασφαλισμένων.

Αντίστοιχα οι μετοχές των Moody’s (+8,5%)και McGraw-Hill Cos. (+3%) κινήθηκαν ανοδικά μετά την απόσυρση των μηνύσεων που είχε καταθέσει μερίδα επενδυτών.

Παράλληλα οι μετοχές των Actavis Inc. και Valeant Pharmaceuticals ενισχύθηκαν άνω του 4% μετά από πληροφορίες ότι οι εταιρίες βρίσκονται σε συνομιλίες συγχώνευσης.

Από πλευράς εταιρικών αποτελεσμάτων συνολικά 273 εταιρείες του S&P έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα τριμήνου έως σήμερα εκ των οποίων το 74% γνωστοποίησε κερδοφορία μεγαλύτερη της αναμενόμενης.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε 1,25% στα 94,19 δολάρια ανά βαρέλι και αντίστοιχα η τιμή του χρυσού κινήθηκε ανοδικά 1,1% στα 1.469 δολ./oz.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής υποχωρούσε 13% στο 0,99 δολ.

Από πλευράς δεικτών στη Wall, ο Dow σημείωσε άνοδο 0,72%, στις 14.818,75 μονάδες. Ο S&P κινήθηκε υψηλότερα 0,72%, κλείνοντας στις 1.593,60 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε με κέρδη 0,85% στις 3.307,02 μονάδες.

Κέρδη απεκόμισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά την ορκωμοσία της νέας ιταλικής κυβέρνησης. Ο δείκτης ΜΙΒ στο Μιλάνο έκλεισε με άνοδο 2,2% στις 16.930 μονάδες.

Οι συνεδριάσεις ξεκίνησαν θετικά καθώς ορκίστηκε η κυβέρνηση του Ενρίκο Λέτα στην Ιταλία μετά από 2 μήνες επικίνδυνης πολιτικής αβεβαιότητας. Τα κέρδη της Wall το απόγευμα επέτειναν την άνοδο και τελικώς ο δείκτης FTSE έκλεισε 0,49% υψηλότερα στις 6.458 μονάδες, ο DAX με κέρδη 0,76% στις 7.874 μονάδες, ενώ ο CAC 1,55% υψηλότερα στις 3.869 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v