Σε φρέσκα ρεκόρ Dow Jones και S&P στην Wall Street

Σε νέα επίπεδα ρεκόρ ενισχύονται οι δείκτες Dow Jones και S&P στην Wall Street, αλλά με επιφυλακτικά κέρδη. Γιατί τα επενδυτικά βλέμματα επικεντρώνονται στα $1.000 του χρυσού. Υποχωρεί και σήμερα το πολύτιμο μέταλλο. Πέφτει και το πετρέλαιο.

Σε φρέσκα ρεκόρ Dow Jones και S&P στην Wall Street

Επιχείρηση κατοχύρωσης των ρεκόρ καταβάλλουν οι βασικοί δείκτες στην Wall Street και κινούνται υψηλότερα από με ιδιαίτερα επιφυλακτικές διαθέσεις. 

Οι βασικοί δείκτες άνοιξαν με μικτά πρόσημα, αλλά αυτή την ώρα οι περισσότερες μετοχές αποκομίζουν κέρδη. Ο δείκτης Dow Jones κερδίζει 0,17% στις 17.603 μονάδες, ο S&P ενισχύεται 0,25% στις 2.037 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,33% στις 4.648 μονάδες.

Ο δείκτης S&P 500 έκλεισε σε επίπεδα ρεκόρ την Παρασκευή, εξασφαλίζοντας κέρδη 0,7% στο σύνολο της εβδομάδας, ενώ και ο δείκτης Dow τερμάτισε σε ιστορικό ρεκόρ. Τα καλά στατιστικά για την αμερικανική οικονομία συνέχισαν να σκιαγραφούν υγιείς ρυθμούς ανάπτυξης, προσφέροντας στήριξη στις μετοχές.

Στην σημερινή συνεδρίαση δεν έχουν προγραμματιστεί μακροοικονομικές ανακοινώσεις και το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων τριμήνου και άλλες επιχειρηματικές εξελίξεις.

Στο επίκεντρο βρίσκεται η μετοχή της General Motors, που φημολογείται ότι παρήγγειλε μισό εκατομμύριο μίζες για επιδιόρθωση σε προβληματικά μοντέλα, δύο μήνες πριν την επίσημη ανακοίνωση ανάκλησης για λόγους ασφαλείας.

Φωτεινό σημείο στην σημερινή συνεδρίαση αποτελεί η αγορά του Χονγκ Κονγκ, όπου ο δείκτης Hang Seng ενισχυθηκε 0,8% μετά την ανακοίνωση αυτόματης συνεργασίας με το χρηματιστήριο της Σαγκάης.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινήθηκαν με μικρές, μικτές διακυμάνσεις αλλά έκλεισαν κατά κύριο λόγο με κέρδη.

Πολλοί αναλυτές παρακολουθούν με ξεχωριστό ενδιαφέρον την τιμή του χρυσού, καθώς θεωρούν ότι εάν το μέταλλο διολισθήσει κάτω από τα 1.000 δολάρια ανά ουγκιά, θα σηματοδοτήσει και την λήξη του ανοδικού χρηματιστηριακού κύκλου.

Η Bank of America Merrill Lynch αναφέρει ότι «μια ξαφνική πτώση στις τιμές του χρυσού κάτω από τα 1.000 ανά ουγκιά, θα συμπέσει με το τελευταίο ανοδικό ξέσπασμα των μετοχών.»

Η τιμή του χρυσού αυτή την ώρα υποχωρεί 12 δολ. ή 1,01% στα διαμορφώνεται κοντά στα 1.158 δολάρια ανά ουγκιά.

Το συμβόλαιο του πετρελαίου στη Νέα Υόρκη ενισχύθηκε στις πρωινές συναλλαγές καθώς κλιμακώνονται πάλι οι γεωπολιτικές εντάσεις στην ανατολική Ουκρανία και πρόσφερε στήριξη στους ενεργειακούς κλάδους των διεθνών χρηματιστηρίων.

Αυτή την ώρα όμως επικρατούν απώλειες και το συμβόλαιο διολισθαίνει 1,17% στα 77,73 δολ. ανά βαρέλι.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v