Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεν εξετάζει προς ώρας προσφυγή στον ESM η Κύπρος

«Δεν προβλέπουμε αξιοποίηση της πιστωτικής γραμμής του ESM», υπογράμμισε ο υπουργός οικονομικών της χώρας, Κωνσταντίνος Πετρίδης. Σημειώνεται ότι προ ημερών είχε εκδηλώσει πρόθεση να προσφύγει στον ESM για 400 εκατ. ευρώ.

Δεν εξετάζει προς ώρας προσφυγή στον ESM η Κύπρος

Η Κύπρος δεν χρειάζεται να προσφύγει προς ώρας στην πιστωτική γραμμή του ESM, τόνισε ο υπουργός οικονομικών της χώρας, Κωνσταντίνος Πετρίδης, ο οποίος προ ημερών είχε εκδηλώσει την πρόθεση της χώρας να αξιοποιήσει την ειδική πιστωτική γραμμή.

"Η πιστωτική γραμμή του ESM εξετάζεται αλλά δεν έχει ληφθεί πολιτική απόφαση... για να αξιοποιήσουμε αυτό το εργαλείο", δήλωσε στο Reuters ο κ.  Κωνσταντίνος Πετρίδης. 

"Οπως είναι τα πράγματα αυτή τη στιγμή με τα δημόσια οικονομικά, δεν προβλέπουμε αξιοποίηση της πιστωτικής γραμμής του ESM", υπογράμμισε. 

Ο κ. Πετρίδης είχε αποκαλύψει την πρόθεση της κυβέρνησης να προσφύγει στον ESM για κάλυψη των δαπανών υγείας που προέκυψε λόγω του κορωνοϊού.  

Είχε εκτιμηθεί ότι η Κύπρος θα μπορούσε να αντλήσει ένα ποσό ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο ισούται με το 2% του ΑΕΠ της χώρας κατά το έτος 2019. 

Σημειώνεται ότι για τις αυξημένες δαπάνες για τη διαχείριση της κρίσης του κορωνοϊού, η Κύπρος ενέκρινε στα μέσα Μαρτίου συμπληρωματικό προϋπολογισμό για την υγεία ύψους 100 εκατομ. ευρώ. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v