Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τουρκοκύπριοι: Πυρετός διαβουλεύσεων εν όψει της πενταμερούς για το Κυπριακό

Όλα τα τουρκοκυπριακά μέσα κάνουν λόγο για θέση δύο κρατών με την οποία θα προσέλθει στην Διάσκεψη ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής πλευράς. Ο Ερσίν Τατάρ μίλησε για ανάγκη κυριαρχικής ισότητας Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.

Τουρκοκύπριοι: Πυρετός διαβουλεύσεων εν όψει της πενταμερούς για το Κυπριακό

Με νομικούς συναντήθηκε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ, ενόψει της προετοιμασίας για την Άτυπη Πενταμερή για το Κυπριακό στη Γενεύη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δόθηκαν από τον σταθμό Bayrak, ο οποίος δημοσιεύει και σχετική φωτογραφία, ο ηγέτης της τ/κ πλευράς θέλησε να έχει πλήρη επίγνωση για τις νομικές πτυχές του Κυπριακού ζητήματος σε συνδυασμό με τις πολιτικές του διαστάσεις, τις οποίες συζήτησε με εκπροσώπους του δικηγορικού κόσμου, μεταδίδει η ΕΡΤ.

Ο Bayrak αναφέρει ότι παρόντες ήταν οι Γκιουνέρ Γκοκτού, Αρίφ Ερισέν, Κεμάλ Γκιουντούζ, Γκουλμποΐ Γκιουριέλ, Μπατουχάν Χαλίμ, Μουσταφά Ακμπιλέν και Σεφίκ Αστζιοουλαρί. Το παρών στη συνάντηση έδωσε και το μέλος της τουρκοκυπριακής διαπραγματευτικής ομάδας Ογουζχάν Χασίπογλου.

Την ίδια ώρα, ο Ερσίν Τατάρ συνέχισε τον κύκλο επαφών του με τα πολιτικά κόμματα εν όψει της Διάσκεψης για την Κύπρο, έχοντας συνάντηση με τον ηγέτη του Κόμματος της Αναγέννησης Ερχάν Αρικλί, το γγ του κόμματος Μπερτάν Ζάρογλου και τους αντιπροέδρους Αλί Κορούκ και Ενβέρ Οζτούρκ.

Η τουρκοκυπριακή ιστοσελίδα Kibris Postasi δημοσιεύει δηλώσεις του Ερσίν Τατάρ, στις οποίες αναφέρεται για μια ακόμη φορά στην ανάγκη κυριαρχικής ισότητας Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.

H Yeni Duzen αναφέρει ότι οι συναντήσεις του Ερσίν Τατάρ συνεχίζονται με αμείωτη ένταση εν όψει της Άτυπης Πενταμερούς για το Κυπριακό, ενώ ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων θα έχει και τις επόμενες ημέρες σειρά επαφών για το θέμα.

Όλα τα τουρκοκυπριακά μέσα κάνουν λόγο για θέση δύο κρατών με την οποία θα προσέλθει στην Διάσκεψη ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής πλευράς.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v