Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παιχνίδια εντυπώσεων από την Αγκυρα

Για «μανούβρα-χαστούκι στους κακομαθημένους» κάνει λόγο η Hurriyet, «απομάκρυναν το πλοίο από τη Γαλάζια Πατρίδα» αναφέρει η Yeni Safak.

Παιχνίδια εντυπώσεων από την Αγκυρα

Τα παιχνίδια εντυπώσεων με το Nautical Geo συνεχίζει η Άγκυρα, με τον τουρκικό Τύπο να πανηγυρίζει σήμερα πως τουρκική φρεγάτα έδιωξε το ερευνητικό πλοίο από την Κύπρο. Για «μανούβρα-χαστούκι στους κακομαθημένους» κάνει λόγο η Hurriyet, «απομάκρυναν το πλοίο από τη Γαλάζια Πατρίδα» αναφέρει η Yeni Safak, όμως μεταδίδει ο ΣΚΑΪ.

Δηλώσεις σε υψηλούς τόνους για το θέμα του Nautical Geo έκανε άλλωστε και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Ισχυρίστηκε ότι η Άγκυρα απομάκρυνε το ερευνητικό σκάφος που δήθεν βρισκόταν σε τουρκική υφαλοκρηπίδα και κατηγόρησε Ελλάδα και Κύπρο για προβοκάτσιες.

«Κάθε χώρα έχει την υποχρέωση να προστατέψει την υφαλοκρηπίδα της, την ΑΟΖ της, τα χωρικά της ύδατα. Δυστυχώς, το τελευταίο διάστημα υπάρχουν προβοκατόρικες ενέργειες της Ελλάδας και των Ελληνοκυπρίων. Τα πλοία τους επιχειρούν να εισέλθουν στην υφαλοκρηπίδα μας. Δικαίως το Ναυτικό μας κάνει προειδοποιήσεις και μετά λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα. Στα τέλη Αυγούστου, οι Ελληνοκύπριοι είχαν ανακοινώσει πως στα τέλη Οκτωβρίου θα ξεκινήσουν και γεωτρήσεις κι αυτό είναι μια προβοκάτσια», είπε ο Τσαβούσογλου.

Ο Τούρκος υπουργός ανέφερε επίσης πως όταν «εξαντλείται η διπλωματία, κατεβαίνουμε στο πεδίο και ο λόγος που πάμε στο πεδίο έχει στόχο να επαναφέρουμε τους πάντες πίσω στη διπλωματία». 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v