Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ψηφιακή κάρτα εργασίας, τώρα και στην Κύπρο!

Επισφραγίστηκε η εξαγωγή του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ στη μεγαλόνησο, στο πλαίσιο συνάντησης του υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη στη Λευκωσία. Οφέλη για εργαζόμενους, επιχειρήσεις, καθώς και για τις διμερείς σχέσεις.

Ψηφιακή κάρτα εργασίας, τώρα και στην Κύπρο!

Σε τροχιά υλοποίησης εισέρχεται η εφαρμογή του ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ και της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας και στην Κύπρο, όπως τονίστηκε μετά τη συνάντηση που είχε στη Λευκωσία ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη. Η επίσκεψη του κ. Χατζηδάκη στην Κύπρο ήρθε σε συνέχεια της συμφωνίας που είχε υπογραφεί από τα Υπουργεία Εργασίας Ελλάδας και Κύπρου στα τέλη Σεπτεμβρίου στην Αθήνα για την παραχώρηση της τεχνογνωσίας του πληροφοριακού συστήματος ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ και της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας, ώστε να εφαρμοστεί στην Κύπρο.

Για το σκοπό αυτό, αναφέρει το Υπουργείο Εργασίας, στην επίσκεψη συμμετείχε και κλιμάκιο υπηρεσιακών στελεχών -με επικεφαλής τη γενική γραμματέα Εργασιακών Σχέσεων Άννα Στρατινάκη- που ξεκίνησε ήδη να συνεργάζεται με τα στελέχη του Υπουργείου Εργασίας της Κύπρου, με στόχο τη δημιουργία αντίστοιχου συστήματος με αυτό που εφαρμόζεται ήδη στην Ελλάδα, προσαρμοσμένου στις ανάγκες της κυπριακής αγοράς εργασίας.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης υποδεχόμενος τον κ. Χατζηδάκη στο Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμφωνία, που αποτελεί ακόμη μια επισφράγιση των στενότατων σχέσεων Ελλάδας και Κύπρου σε όλα τα επίπεδα, όπως τόνισε. «Η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας είναι εργαλείο που έχουμε ανάγκη για τον έλεγχο της αδήλωτης εργασίας και την προστασία των εργαζομένων», τόνισε.

Ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε πως «πρόκειται για ηλεκτρονικό εργαλείο με το οποίο μπορούμε να εγγυηθούμε ότι θα γίνεται σεβαστό το ωράριο του εργαζομένου, θα καταγράφονται οι υπερωρίες του και από την άλλη πλευρά θα υπάρχει δίκαιος ανταγωνισμός μεταξύ των επιχειρήσεων. Δηλαδή δεν θα έχουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα εκείνοι που κλέβουν ώρες από το ωράριο του εργαζομένου. Σ' εμάς έχει θετική υποδοχή και χαιρόμαστε που η Κύπρος έρχεται να το εφαρμόσει. Θα είναι χρήσιμο και για τους εργαζομένους και τα δικαιώματά τους και τις επιχειρήσεις, και είμαστε στη διάθεσή σας για να συνεχίσουμε και να εντείνουμε τη συνεργασία».

Ο Υπουργός Εργασίας της Κύπρου Κυριάκος Κούσιος τόνισε: «Η συνεργασία των χωρών μας είναι δεδομένη σε όλα τα επίπεδα και ευχαριστούμε την ελληνική κυβέρνηση για τη συνεχή της στήριξη σε όλα τα θέματα που αντιμετωπίζουμε», κατέληξε ο κ. Κούσιος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v