Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παρουσιάστηκε και επίσημα το Metropolitan Expo

Tο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo παρουσιάστηκε σήμερα σε εκπροσώπους του Τύπου από τον πρόεδρο του ΔΣ της Athens Metropolitan Expo AE κ. Χρήστο Κοπελούζο και τον Γενικό Διευθυντή κ. Μαρίνο Μαρίνο.

Παρουσιάστηκε και επίσημα το Metropolitan Expo
Tο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo παρουσιάστηκε σήμερα σε εκπροσώπους του Τύπου από τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Athens Metropolitan Expo AE κ. Χρήστο Κοπελούζο και τον Γενικό Διευθυντή κ. Μαρίνο Μαρίνο.

Ο νέος πολυχώρος εκθεσιακών και συνεδριακών χρήσεων που κατασκευάστηκε σε διάστημα οκτώ μόλις μηνών, άνοιξε τις πύλες του τον Ιανουάριο του 2009 χαράσσοντας με τις υπερσύγχρονες υποδομές, τις εντυπωσιακές διαστάσεις και τη μοντέρνα αρχιτεκτονική αισθητική του, νέους δρόμους για τη διοργάνωση εκθέσεων στην Ελλάδα.

Το αρτιότερο εκθεσιακό κέντρο της χώρας μας εκτείνεται σε 160.000 τ.μ. στο χώρο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) «Ελευθέριος Βενιζέλος» δημιουργώντας καινούργιες προοπτικές ανάπτυξης για τον συνεδριακό και εκθεσιακό τουρισμό στην Ελλάδα. Οι τεχνικές προδιαγραφές του Metropolitan Expo δίνουν τη δυνατότητα για τη διοργάνωση εκδηλώσεων και εκθέσεων υψηλών απαιτήσεων με ευρεία απήχηση τόσο σε εκθέτες όσο και σε επισκέπτες.

Πρόκειται για μια επένδυση ύψους 43 εκ. ευρώ που πραγματοποιήθηκε από την Athens Metropolitan Expo AE στην οποία συμμετέχουν ο Όμιλος Κοπελούζου, μέσω της εταιρίας Cameron με 30%, η εταιρία ΡΟΤΑ με 30%, ο Όμιλος Λάτση, μέσω της Lamda Development με 11, 67%, ο Όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ, μέσω της εταιρίας REDS με 11,67%, η J&P ΑΒΑΞ με 11,67% και ο κ. Αντώνης Πίκουλας με 5%.

Με προδιαγραφές που ανταποκρίνονται στα υψηλότερα διεθνή πρότυπα, το Metropolitan Expo έχει ήδη τύχει ευρείας αναγνώρισης από τον επιχειρηματικό κόσμο, καθώς ο συνδυασμός των υπερσύγχρονων υποδομών και της προνομιούχου θέσεως του, το καθιστούν την ιδανική επιλογή για πληθώρα εκδηλώσεων. Το Κέντρο είναι εύκολα προσβάσιμο από όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής, μέσω της Αττικής Οδού, του Μετρό, του Προαστιακού και όλων των άλλων μέσων μαζικής μεταφοράς.

Tο Metropolitan Expo αναπτύσσεται σε 4 εκθεσιακές αίθουσες με ωφέλιμο ύψος 7-12 μέτρα, που λειτουργούν σε ένα μόνο επίπεδο εξασφαλίζοντας εργονομική πρόσβαση για τους εκθέτες και τα εμπορεύματά τους. Παράλληλα, διαθέτει υπερσύγχρονη τεχνολογική υποδομή με επιδαπέδιες παροχές, wi-fi πρόσβαση, και state-of-the-art οπτικοακουστικό εξοπλισμό αποτελώντας έτσι ιδανική επιλογή για διεθνή συνέδρια, ημερίδες, σεμινάρια, συμπόσια, εταιρικές παρουσιάσεις, ομιλίες, διασκέψεις και επιστημονικές συναντήσεις, γυρίσματα διαφημιστικών spots, τηλεοπτικών προγραμμάτων και κινηματογραφικών ταινιών.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι στις εγκαταστάσεις του Metropolitan Expo περιλαμβάνονται 100.000 τ.μ. για χώρους parking που το καθιστούν ενδεδειγμένη λύση για εκδηλώσεις μαζικής προσέλευσης, όπως μεταξύ άλλων αθλητικές συναντήσεις, μουσικές εκδηλώσεις, βραβεύσεις και φεστιβάλ.

Kατά τη διάρκεια της παρουσίασης ο κ. Χρήστος Κοπελούζος δήλωσε μεταξύ άλλων ότι το όραμα που «γέννησε» το Metropolitan Expo είναι η δημιουργία και προσφορά υποδομών και υπηρεσιών υψηλού επιπέδου. Επιπλέον, υπογράμμισε ότι το Metropolitan Expo αποτελεί μία μεγάλη επένδυση που θα αποφέρει σημαντικά οφέλη για την ελληνική οικονομία και τις ελληνικές επιχειρήσεις.

Στη συνέχεια ο κ. Μαρίνος Μαρίνος επεσήμανε ότι η βάση της στρατηγικής για την ανάπτυξη του Metropolitan Expo είναι η αξιοποίηση της πολύχρονης εμπειρίας στον χώρο των εκθέσεων μέσω ενός μεγάλου εκθεσιακού και συνεδριακού κέντρου που λειτουργεί άψογα βασισμένο στα διεθνή πρότυπα, την άριστη υλικοτεχνική υποδομή, τις καινοτόμες υπηρεσίες, το know–how και τις ισχυρές συνέργειες με καταξιωμένους συνεργάτες.

Έχοντας ήδη ένα γεμάτο πρόγραμμα με σημαντικές καθιερωμένες εκθέσεις, όπως το Διεθνές Ναυτικό Σαλόνι, η Mostra Rota, η Xenia, η έκθεση Τροφίμων Ποτών & Τεχνολογίας, οι Παρουσίες, η Metec, η Λαϊκή Τέχνη και Τέχνημα, η Linea Bianca, η Graphica, η Logistics, η Fetec και η Electrotec, το Metropolitan Expo έχει κάνει δυναμικό ξεκίνημα προσβλέποντας με αυτοπεποίθηση σε ένα ακόμα πιο σπουδαίο μέλλον.

ΤΟ METROPOLITAN EXPO ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ

Οι αριθμοί του Metropolitan Expo εντυπωσιάζουν αποκαλύπτοντας το μέγεθος και τις δυνατότητές του:

• 160.000 τμ συνολική επιφάνεια
• 50.000 τμ στεγασμένης επιφάνειας
• 6.000 τμ υπαίθριων εκθεσιακών χώρων
• 100.000 τμ χώροι στάθμευσης
• 450.000 επισκέπτες ετησίως
• 400.000 τμ περιπτέρων ετησίως
• 4.000 εκθέτες ετησίως
• 120 νέες θέσεις εργασίας
• 2 υπερπολυτελείς χώροι υποδοχής συνολικής επιφάνειας 3.000 τμ
• 2 συνεδριακές αίθουσες 450 και 250 ατόμων
• 10 χώροι εστίασης

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v