Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενθαρρυντικά μηνύματα για την αγορά αλουμινίου

Θετικές εξελίξεις καταγράφει το "Βαρόμετρο Αλουμινίου" στην κατεύθυνση της σταθεροποίησης της αγοράς και της δημιουργίας προϋποθέσεων για μεγαλύτερη βελτίωση.

Ενθαρρυντικά μηνύματα για την αγορά αλουμινίου
Θετικές εξελίξεις καταγράφει το "Βαρόμετρο Αλουμινίου" στην κατεύθυνση της σταθεροποίησης της αγοράς και της δημιουργίας προϋποθέσεων για μεγαλύτερη βελτίωση.

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη έρευνα έχει ξεκινήσει από την αρχή του έτους με πρωτοβουλία της Αλουμίνιον της Ελλάδος και βασίζεται σε συγκεκριμένες απαντήσεις που δίνουν οι Έλληνες μεταποιητές - διελαστές σε σχετικό ερωτηματολόγιο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, τον Απρίλιο του 2009 καταγράφεται στη χώρα μας, για έναν ακόμη μήνα, σημαντική μείωση των παραδόσεων Αλουμινίου (33% σε σχέση με τον Απρίλιο του 2008), ενώ σημειώνεται, για πρώτη φορά φέτος αύξηση 10% από τα χαμηλά του Μαρτίου.

Τα αποτελέσματα του Απριλίου μπορούν να χαρακτηριστούν ενθαρρυντικά και δίνουν κάποια περιθώρια αισιοδοξίας αφού η τάση σταθεροποίησης φαίνεται να επιβεβαιώνεται και με τα πρώτα στοιχεία του Μαΐου.

Παρ' όλα αυτά, σημειώνεται ότι η σταθεροποίηση παρατηρείται σε επίπεδα αρκετά χαμηλότερα από τα αντίστοιχα περυσινά και σηματοδοτούν μια δύσκολη πορεία ανάκαμψης για τον κλάδο που υφίσταται τις επιπτώσεις τόσο της διεθνούς ύφεσης όσο και των ειδικών συνθηκών που επικρατούν στη χώρα μας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v