Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Η Ελλάδα να παραδώσει εθνική κυριαρχία"

Τα κράτη που ζητούν στήριξη θα πρέπει να παραδώσουν μέρος της εθνικής κυριαρχίας τους στην ΕΕ, δήλωσε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ, Wolfgang Schaeuble. Τάχθηκε κατά της λευκής επιταγής στο EFSF για αγορές στη δευτερογενή.

Η Ελλάδα να παραδώσει εθνική κυριαρχία
Η ενοποίηση της ευρωζώνης πρέπει να προχωρήσει και τα κράτη που ζητούν στήριξη χρειάζεται να είναι προετοιμασμένα να παραδώσουν μέρος της εθνικής κυριαρχίας τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, κ. Wolfgang Schaeuble.

"Η ολοκλήρωση πρέπει να προχωρήσει και ένα κράτος-μέλος με προβλήματα που λαμβάνει βοήθεια χρειάζεται σε αντάλλαγμα να δώσει μέρος της κυριαρχίας του στην Ε.Ε.", ανέφερε ο κ. Schaeuble, όπως μεταδίδει το Reuters, και συμπλήρωσε: "Σε κάθε περίπτωση, αυτή είναι καλύτερη επιλογή από την εκδίωξη των υπερχρεωμένων χωρών από την ευρωζώνη".
 
Παράλληλα, σε επιστολή του την οποία αποκαλύπτει το πρακτορείο Reuters, o κ. Schaeuble τάσσεται κατά της λευκής επιταγής προς τους μηχανισμούς στήριξης (EFSF, ESM) για την αγορά ομολόγων στη δευτερογενή αγορά. Στην ίδια επιστολή, σημειώνει πως τόσο το ΔΝΤ όσο και η ΕΚΤ εκτιμούν πως η Ελλάδα θα καταγράψει πρωτογενές πλεόνασμα το 2012. 

O Γερμανός υπουργός Οικονομικών, μάλιστα, υποστηρίζει ότι είναι λάθος να πιστεύει κανείς πως θα δοθεί μόνιμη λύση στην κρίση της ευρωζώνης με μία μόνο σύνοδο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v