Κρίσιμο ραντεβού σήμερα Μέρκελ – Λαγκάρντ

Κρίσιμη συνάντηση Μέρκελ και Λαγκάρντ θα γίνει σήμερα στο Βερολίνο, στη σκιά των διαφωνιών ΕΕ και ΔΝΤ αναφορικά με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και τη χρηματοδότηση της επιμήκυνσης του ελληνικού προγράμματος.

Κρίσιμο ραντεβού σήμερα Μέρκελ – Λαγκάρντ
Κρίσιμη συνάντηση της Α. Μέρκελ και της Κριστίν Λαγκάρντ θα γίνει σήμερα στο Βερολίνο, στη σκιά των διαφωνιών της Ε.Ε. και του ΔΝΤ αναφορικά με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και τη χρηματοδότηση της επιμήκυνσης του ελληνικού προγράμματος.

Η Γερμανίδα καγκελάριος θα έχει σειρά επαφών με επικεφαλής μεγάλων οργανισμών, καθώς πέραν της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ θα συναντηθεί με στελέχη της Παγκόσμιας Τράπεζας και του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.

«Θα μιλήσουν για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η διεθνής οικονομία» δήλωσε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας S. Seibert και συμπλήρωσε: «Η καγκελάριος θα ακούσει τι έχει να πει κάθε οργανισμός γι' αυτό το θέμα, ώστε να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις για την παγκόσμια οικονομία».

Σημειώνεται ότι χθες έγινε γνωστό πως μπορεί να λάβει χώρα ένα ακόμα eurogroup μετά την αυριανή τηλεδιάσκεψη και το κρίσιμο ραντεβού στις 12 Νοεμβρίου.

Η κίνηση αυτή, από την πλευρά του Γιούνκερ, θα έχει στόχο την προετοιμασία των αποφάσεων για την Ελλάδα που θα ληφθούν στις 12 Νοεμβρίου.

Χθες, ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι μετά τη συνάντησή του με τον Ιταλό ομόλογο του, Μάριο Μόντι, δήλωσε ότι η Ισπανία και η Ιταλία στηρίζουν την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ. Από την πλευρά του, ο Φρ. Ολάντ σημείωσε ότι οι αποφάσεις για την Ελλάδα πρέπει να ληφθούν μετά την ολοκλήρωση της έκθεσης της τρόικας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v