Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Τέλος» ο Ρεφενές από το ΥΠΟΙΚ

Η επιστολή με την οποία δηλώνει ότι δεν συνεχίζει στο υπουργείο στάλθηκε πριν από πέντε ημέρες στον υπουργό Οικονομικών.

«Τέλος» ο Ρεφενές από το ΥΠΟΙΚ

Δεν θα συνεχίσει στον υπουργείο Οικονομικών ο Απόστολος Ρεφένες. Ο πρόεδρος της επιτροπής Λογιστικής Πιστοποίησης και Ελέγχων, που με τις κινήσεις του στο θέμα της φορολόγησης των επενδυτικών προϊόντων σήκωσε θύελλα αντιδράσεων το προηγούμενο διάστημα, έστειλε επιστολή με την οποία ζητά να μην ανανεωθεί η θητεία του, η οποία λήγει τον προσεχή Μάρτιο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιστολή στάλθηκε πριν από πέντε ημέρες στον υπουργό Οικονομικών. Οπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου «δεν τον έχει τελειώσει κανείς».

Όπως αναφέρει ο κ. Ρεφενές στην επιστολή του «εγώ ο ίδιος ενημέρωσα τον Υπουργό ότι μετά από 5 χρόνια έργου στην ΕΛΤΕ σε 2 συνεχείς θητείες και άψογη συνεργασία με 4 υπουργούς δεν επιθυμώ νέα θητεία ως Πρόεδρος της ΕΛΤΕ. Πιστεύω ότι πέτυχα όλους τους στόχους και τους σκοπούς για τους οποίους ανέλαβα αυτό το έργο».

Μεταξύ αυτών των στόχων αναφέρει «την αναβάθμιση των επαγγελματικών εξετάσεων, της πρακτικής άσκησης και της επαγγελματικής εποπτείας» αλλά και «την συμβολή στην αναμόρφωση της λογιστικής δημοσίου με την εισαγωγή της λογιστικής τροποποιημένης ταμειακής βάσης που αποτελεί πρόδρομο για τη μετάβαση σε πλήρη ΔΛΠ στο δημόσιο τομέα».

Σύμφωνα με τον ίδιο "συμβάλαμε καθοριστικά στη φορολογική μεταρρύθμιση της χώρας με τη συμβολή στη σύνταξη του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος".

Να σημειωθεί ωστόσο η πρόσφατη υποβολή ερώτησης στη Βουλή προς τον κύριο Ι. Στουρνάρα  για τον σύμβουλό του  κ. Ρεφενέ από το βουλευτή κ. Νίκο Νικολόπουλο, σχετικά με "τεράστια θέματα σύγκρουσης συμφερόντων και  υπονοούμενα για ύποπτες αναθέσεις".

Ειδικότερα ο κ. Νικολόπουλος αναφέρθηκε σε "σοβαρά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με τη λειτουργία της Επιτροπής Τυποποίησης και Ελέγχων (ΕΛΤΕ) του Υπουργείου Οικονομικών" υποστηρίζοντας ότι ο πρόεδρος της ΕΛΤΕ καθηγητής κ. Απόστολος Ρεφενές "αναλαμβάνει προσωπικά ο ίδιος συμβουλευτικές εργασίες σε εταιρείες που ελέγχονται από τους εποπτευόμενους σε αυτόν ορκωτούς ελεγκτές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v