Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκνευρισμός στη συγκυβέρνηση από τα αιτήματα για σχήμα Εθνικής Ενότητας

Πληθαίνουν οι κοινοβουλευτικοί που ζητούν αλλαγή της κυβέρνησης χωρίς εκλογές. Εκνευρισμός στο ΠΑΣΟΚ από τη στάση πράσινων βουλευτών. Απορρίπτουν το ενδεχόμενο κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ.

Εκνευρισμός στη συγκυβέρνηση από τα αιτήματα για σχήμα Εθνικής Ενότητας

Πολλαπλασιάζονται οι φωνές εντός αλλά και εκτός κυβέρνησης για την ανάγκη σχηματισμού άλλου κυβερνητικού σχήματος, «εθνικής σωτηρίας», «ειδικού σκοπού» ή «εθνικής ενότητας», όπως το αποκαλούν, ακόμα και με διαφορετικό πρωθυπουργό. 

Το περίεργο είναι ότι το ζήτημα τίθεται και από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, όπως ο Νίκος Σηφουνάκης και ο Θάνος Μωραΐτης χθες, αλλά και ο Δημήτρης Κρεμαστινός σήμερα, από το βήμα της Βουλής.

"Επανέρχομαι σε μία ανανεωμένη πρόταση ευρύτερης συνεργασίας για κυβέρνηση ειδικού στόχου. Υπό πρωθυπουργό κοινής αποδοχής, ακόμα και με εναλλακτική πρωθυπουργία των κομμάτων που θα συμμετάσχουν. Μία τέτοια κυβέρνηση θα καταστήσει τη χώρα ισχυρότερη στη διαπραγμάτευση για τη διευθέτηση του χρέους", σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η στάση των πράσινων βουλευτών φέρεται να έχει φέρει εκνευρισμό στη Χαριλάου Τρικούπη, αν και συνεργάτες του κ. Βενιζέλου υποστηρίζουν "δεν ασχολούμαστε μ' αυτά". Αντίστοιχη πρόταση διατύπωσε χθες και ο ανεξάρτητος βουλευτής Σπύρος Λυκούδης.

Κάποιοι συσχετίζουν τη διαμορφούμενη κατάσταση με το 2011 και το σχηματισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου, με τη συμμετοχή ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ. και ΛΑΟΣ, λίγες μέρες μάλιστα μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, τα δεδομένα όμως είναι διαφορετικά.

Η κυβέρνηση ξορκίζει, όπως είναι φυσικό, το συγκεκριμένο σενάριο, κι η εκπρόσωπός της Σοφία Βούλτεψη αναφέρει στον real: "Η χώρα έχει πάει σε εκλογές, έχει ψηφίσει, βάσει εκείνης της εκλογικής διαδικασίας και του αποτελέσματός της έχει σχηματιστεί μία κυβέρνηση, απολύτως νόμιμη. Υπάρχει κυβέρνηση, υπάρχει πρωθυπουργός". Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε από την ίδια ραδιοσυχνότητα και ο υφυπουργός Εργασίας Αντώνης Μπέζας.

Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ επίσης απορρίπτει κάθε τέτοιο ενδεχόμενο. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο εκπρόσωπος του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης, εκτίμησε πως "αυτή τη στιγμή ο τόπος έχει ανάγκη από μια ισχυρή κυβέρνηση που θα υπερασπιστεί τα συμφέροντα της χώρας και θα μας βγάλει από το μνημόνιο και από την κρίση. Κατά συνέπεια δεν ψάχνουμε άλλους τρόπους για να συνεχιστεί η ίδια πολιτική". 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v