Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Murray (ΔΝΤ): Δεν έχω ημερομηνία επιστροφής της τρόικας

Συζητάμε με την Αθήνα τι χρειαζόμαστε ώστε να επιστρέψει η αποστολή, δηλώνει ο εκπρόσωπος του Ταμείου. Δεν υπάρχει αίτημα για προληπτική πιστωτική γραμμή. «Σφίγγα» για το ρόλο του ΔΝΤ την επόμενη μέρα.

Murray (ΔΝΤ): Δεν έχω ημερομηνία επιστροφής της τρόικας

«Δεν έχω ημερομηνία» απάντησε ο εκπρόσωπος τύπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην συνέντευξη τύπου που έδωσε στην Ουάσιγκτον, δίνοντας συνέχεια στο θρίλερ της επιστροφής των δανειστών.

«Σε αυτό το σημείο συζητάμε με τις ελληνικές αρχές το τι χρειαζόμαστε από αυτές προκειμένου να επιστρέψει η τρόικα στην Αθήνα. Αυτό θα καθορίσει το χρονοδιάγραμμα», σημείωσε αρνούμενος να απαντήσει ποια είναι τα θέματα που βρίσκονται στο τραπέζι.

Υπενθύμισε ότι οι συζητήσεις συνεχίζονται ανεξάρτητα από το εάν είναι η τρόικα στην Αθήνα, υπενθυμίζοντας μεταξύ άλλων τη συνάντηση της Κρ. Λαγκάρντ με τον Γκίκα Χαρδούβελη προ λίγων εβδομάδων.

Εξίσου φειδωλός υπήρξε και στις ερωτήσεις για την επόμενη μέρα του ελληνικού προγράμματος. Όπως είπε «εστιάζουμε στην επιτυχημένη ολοκλήρωση της αξιολόγησης», υπενθυμίζοντας ότι το πρόγραμμα του Ταμείου για την Ελλάδα λήγει το 2016.

«Οι αρχές δεν έχουν υποβάλει αίτημα στο ΔΝΤ για προληπτική πιστωτική γραμμή και έτσι η συζήτηση είναι ακαδημαϊκή», σημείωσε. Σε ερώτηση για το ποιος θα είναι ο ρόλος του Ταμείου αν υπάρξει γραμμή από την Ευρώπη απάντησε πως «αυτό είναι ένα θέμα που αφορά την Ελλάδα και τους Ευρωπαίους, εμείς έχουμε το δικό μας πρόγραμμα που λήγει το 2016».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v