Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με δύο «παρών» πέρασε η τροπολογία για τις 100 δόσεις

Υπερψηφίστηκαν οι τροπολογίες για τις «100 δόσεις» και τα «κόκκινα δάνεια». Απόστολος Κακλαμάνης και Μιχάλης Κασσής ψήφισαν «παρών» στη ρύθμιση που εξαιρεί τον ΕΝΦΙΑ (147 τα 'ναι'). Αναμένεται νέα μικρή καθυστέρηση στην ενεργοποίηση της εφαρμογής στο Taxisnet.

Με δύο «παρών» πέρασε η τροπολογία για τις 100 δόσεις

Υπερψηφίστηκε από τη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης στο οποίο συμπεριλαμβάνονται και τα ληξιπρόθεσμα και τα κόκκινα δάνεια.

Στην τροπολογία των ληξιπρόθεσμων (100 δόσεις) “ναι” είπαν 147 βουλευτές, “όχι” 112 και “παρών” δύο, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης και Μιχάλης Κασσής.

Την τροπολογία για τα κόκκινα δάνεια υπερψήφισαν 165 βουλευτές, καταψήφισαν 83, ενώ “παρών” δήλωσαν 13.

Ψήφισαν συνολικά 261 βουλευτές.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, όπως μετέδωσε από το πρωί το Euro2day.gr, οι εξελίξεις οδηγούν σε μία ακόμα αναβολή στην ενεργοποίηση της ρύθμισης των 100 δόσεων. Μετά την ψήφιση της τροπολογίας θα πρέπει να δημοσιευθεί στο ΦΕΚ, να εκδοθεί νέα απόφαση από τη Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Κ. Σαββαΐδου, που θα τροποποιεί την προηγούμενή της απόφαση με την οποία -βάσει των διατάξεων που είχαν ψηφιστεί- μπορούσαν να ρυθμιστούν και οι μη ληξιπρόθεσμες την 1η Οκτωβρίου οφειλές ΕΝΦΙΑ και φόρου εισοδήματος, να τροποποιηθεί η ειδική εφαρμογή στο taxisnet και να αρχίσουν να υποβάλλονται αιτήσεις...

«Θα χρειαστούν λίγες μέρες παραπάνω» λένε αρμόδιες πηγές, ώστε να αρχίσουν να υποβάλλονται αιτήσεις ένταξης στη ρύθμιση των 72-100 δόσεων.

Στο μεταξύ όμως, δεδομένου ότι ο νόμος ορίζει ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη στη ρύθμιση είναι ο φορολογούμενος να είναι ενήμερος -να μην έχει δηλαδή ληξιπρόθεσμες μη ρυθμισμένες οφειλές- όσοι υποβάλουν αίτηση ένταξης θα πρέπει να έχουν πληρώσει ή να έχουν βάλει στη ρύθμιση των 12 δόσεων (υπό προϋποθέσεις 24) τη δόση ΕΝΦΙΑ του Οκτωβρίου.

Σημειώνεται ότι η πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων έχει επιτόκιο 8,75%, ενώ η ρύθμιση των 72-100 δόσεων έχει επιτόκιο 4,56%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v