Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη τρόικας - ΥΠΟΙΚ

Επί τάπητος τέθηκε ο προϋπολογισμός του 2015 σε τηλεδιάσκεψη με κλιμάκια της τρόικας. Την Τετάρτη το πρωί συνάντηση του Γκ. Χαρδούβελη με τον Ευ. Βενιζέλο.

Πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη τρόικας - ΥΠΟΙΚ

Ο προϋπολογισμός του 2015 βρέθηκε στο επίκεντρο τηλεδιάσκεψης στελεχών της τρόικας με το οικονομικό επιτελείο το απόγευμα της Τρίτης. 

Σύμφωνα με την ελληνική πλευρά, η συζήτηση ήταν θετική και θα συνεχιστεί. 

Σημειώνεται ότι με βάση το σχεδιασμό, στον προϋπολογισμό, που κατατίθεται την Παρασκευή στη Βουλή, ο πήχης του πρωτογενούς πλεονάσματος μπαίνει ακριβώς στο 3% του ΑΕΠ για το 2015 (από 2,9% που προέβλεπε το προσχέδιο), για φέτος το πρωτογενές πλεόνασμα εκτιμάται στο 1,8% του ΑΕΠ αντί για 1,5%, ενώ αμετάβλητες παραμένουν οι εκτιμήσεις για ανάπτυξη 0,6% φέτος και 2,9% του χρόνου.

Στο υπουργείο πάντως θεωρούν ότι το 0,6% για φέτος «το πιάνουμε άνετα» καθώς ακόμα και με συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 0,8% το τέταρτο τρίμηνο βγαίνει ο στόχος. Οτιδήποτε καλύτερο από -0,8% το τέταρτο τρίμηνο (αν δεν αλλάξει πάλι η ΕΛΣΤΑΤ τις εκτιμήσεις της για το ΑΕΠ) θα οδηγήσει σε υπέρβαση της ετήσιας πρόβλεψης.

Αύριο, ο Υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης αναμένεται να συναντηθεί στις 10:00 στο Υπουργείο Εξωτερικών, με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v