Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βενιζέλος: Εκλογή ΠτΔ και εθνική ομάδα για τη διαπραγμάτευση

Εκκλήσεις για να εκλεγεί ΠτΔ. Κατά της επιλογής κυβέρνησης ειδικού σκοπού ο Βενιζέλος, προτείνει εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης. Τι ζητούν στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Άκαρπο το ραντεβού Μητσοτάκη-Καμμένου.

Βενιζέλος: Εκλογή ΠτΔ και εθνική ομάδα για τη διαπραγμάτευση

Δεν υπάρχει κυβέρνηση ειδικού σκοπού, ξεκαθάρισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος που ζήτησε να υπάρξει συναίνεση και δημιουργία Εθνικής Ομάδας Διαπραγμάτευσης.

«Εμείς απευθύνουμε έκκληση για συναίνεση, αλλά αν δεν υπάρξει θα πάμε σε εκλογές», είπε μιλώντας στην Οργανωτική Επιτροπή για το συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης.

«Ως ΠΑΣΟΚ δεν θα αφήσουμε να χαθεί ο έλεγχος» επανέλαβε. Κρατάμε ψηλά την ευθύνη, γιατί ευθύνη σημαίνει πατρίδα και προοπτική με ασφάλεια υπογράμμισε, μιλώντας στην Οργανωτική Επιτροπή για το συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης.

«Δεν είμαι υπέρ στρατηγικών εκφοβισμού αλλά δεν μπορούμε να μην λέμε αλήθειες στον ελληνικό λαό». «Λέμε όχι στη στρατηγική της αυταπάτης, γιατί αυτή είναι δέκα φορές χειρότερη από οποιαδήποτε στρατηγική φόβου».

Ο Ευ. Βενιζέλος επεσήμανε ότι υφίσταται χρηματοοικονομικός κίνδυνος. «Υπάρχει το κρίσιμο θέμα της σχέσης του ελληνικού τραπεζικού συστήματος με την ΕΚΤ». Πέραν του προγράμματος του ΔΝΤ και της πιστωτικής γραμμής ECCL, η μεγάλη δύναμη πυρός είναι η ΕΚΤ. «Για να μπορεί να στηρίζει, πρέπει να έχουν ρυθμιστεί τα ζητήματα του προγράμματος ή της διαδόχου καταστάσεως», σημείωσε.

Την ίδια στιγμή, πληθαίνουν τα στελέχη του κόμματος που ζητούν πρωτοβουλίες για συναινετική εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος ζήτησε κυβέρνηση ειδικού σκοπού και ορισμό ημερομηνίας εκλογών για να εκλεγεί ο ΠτΔ από την παρούσα βουλή. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Ρήγας, που πρότεινε τη σύσταση κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας. 

Συγκεκριμένη δέσμευση από τον Σαμαρά για εκλογές εντός του 2015 ώστε να υπάρξει συμφωνία για συναινετική εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας ζήτησε και ο Νίκος Σηφουνάκης. 

Ωστόσο, τo Mαξίμου φαίνεται να επιμένει για καθαρές λύσεις, τονίζοντας ότι "δεν υπάρχουν ενδιάμεσες λύσεις", αποκλείοντας μια συμφωνία για συγκεκριμένη ημερομηνία των εκλογών ή αλλαγή του υποψήφιου για την Προεδρία. 

Εν τω μεταξύ, άκαρπο ήταν το ραντεβού του Πάνου Καμμένου με τον επίτιμο πρόεδρο της Ν.Δ. Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, όπου ο επικεφαλής των ΑΝΕΛ υπογράμμσε ότι ο κ. Μητσοτάκης του ζήτησε να υπάρξει εθνική συνεννόηση και να αποτραπούν οι εκλογές και ο ίδιος διαφώνησε υποστηρίζοντας ότι οι κάλπες είναι μονόδρομος.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι τυχόν πρόωρες εκλογές θα οδηγήσουν τη χώρα σε περιπέτειες με τελικό αποτέλεσμα την έξοδο από το ευρώ. 

Σαμαράς: Η πολιτική αστάθεια θα επιλυθεί σύντομα

Εν τω μεταξύ εισερχόμενος στην Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ανέφερε ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να «τζογάρει» με τις θυσίες και τα επιτεύγματα του ελληνικού λαού.

«Η πολιτική αστάθεια θα επιλυθεί σύντομα» ανέφερε ο Αντώνης Σαμαράς και πρόσθεσε: «Το τρίτο τρίμηνο η Ελλάδα έχει κάνει μια τρομερή επάνοδο. Είχε το μεγαλύτερο διαρθρωτικό πλεόνασμα στην ευρωζώνη. Έγινε εξαιτίας θυσιών χωρίς προηγούμενο. Τα επιτεύγματα του ελληνικού λαού είναι πολλά».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v