Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Μαρία Καραμεσίνη αναλαμβάνει επικεφαλής στον ΟΑΕΔ

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να αναλάβει τα ηνία του οργανισμού μετά την παραίτηση του νυν επικεφαλής Θεόδωρου Αμπατζόγλου.

Η Μαρία Καραμεσίνη αναλαμβάνει επικεφαλής στον ΟΑΕΔ

Η Μαρία Καραμεσίνη, καθηγήτρια οικονομικών στο Πάντειο με ειδίκευση σε θέματα αγοράς εργασίας και κοινωνικής πολιτικής, αναμένεται να αναλάβει το "τιμόνι" του ΟΑΕΔ μετά την παραίτηση του Θεόδωρου Αμπατζόγλου. 

Ο κ. Αμπατζόγλου απέστειλε επιστολή προς τον υπουργό εργασίας, μέσω της οποίας υπέβαλε την παραίτησή του από τη διοίκηση του ΟΑΕΔ, Επειδή στην Ελλάδα είναι "φυσιολογικό" να αλλάζουν οι διοικήσεις των μεγάλων οργανισμών όποτε αλλάζουν οι κυβερνήσεις, σας υποβάλλω την παραίτησή μου, ανέφερε μεταξύ άλλων.

Η Μαρία Καραμεσίνη είναι διευθύντρια του Εργαστηρίου Σπουδών Φύλου του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής. Είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων και επιστημονικών άρθρων για την Ευρωπαϊκή Ένωση και ειδικότερα για την ευρωπαϊκή πολιτική απασχόλησης καθώς και την ευρωπαϊκή βιομηχανική πολιτική.Από το 1997 μέχρι σήμερα, είναι ανεξάρτητη εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα φύλου, αγοράς εργασίας και πολιτικής ισότητας των φύλων.

Σήμερα είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, της Γραμματείας του Τμήματος Φεμινιστικής Πολιτικής και Φύλου και της Γραμματείας του Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς. Συμμετέχει στους Ευρωπαίους Οικονομολόγους για μια εναλλακτική πολιτική στην Ευρώπη (EuroMemo group) και στο δίκτυο transform! europe.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v