Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αγορά κατοικίας: Οδηγός επιβίωσης σε πτωτική αγορά

Εξι συμβουλές για επιτυχημένες συμφωνίες στην κτηματαγορά όταν οι τιμές είναι στα... κάτω τους. Η σημασία της έρευνας αγοράς, η χρηματοδότηση και τα παζάρια. Σε ποια ακίνητα πρέπει να εστιάσει ο ενδιαφερόμενος.

Αγορά κατοικίας: Οδηγός επιβίωσης σε πτωτική αγορά

Οι αγοραστές έχουν το πλεονέκτημα σε μια πτωτική αγορά και αυτό γιατί υπάρχει ένα πλεόνασμα των κατοικιών προς πώληση και έχουν την ευκαιρία να πάρουν ένα σπίτι σε καλή τιμή. Η λέξη κλειδί εδώ είναι «ευκαιρία». Υπάρχουν στιγμές όπου θα πρέπει να ακολουθήσουν επιθετική πολιτική και άλλες στις οποίες θα πρέπει να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση.

Γνωρίζοντας ότι η σωστή πολιτική θα μπορούσε να σας γλιτώσει χιλιάδες ευρώ ακολουθήστε τις παρακάτω παροτρύνσεις:

1: Κάντε την έρευνά σας

Οι αγοραστές έχουν κατά κανόνα το πλεονέκτημα σε μια πτωτική αγορά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να κάνετε μια συναλλαγή στα τυφλά. Υποψήφιοι αγοραστές θα πρέπει να κάνουν έρευνα αγοράς παντού από όπου μπορούν να συλλέξουν πληροφορίες. Ο στόχος της έρευνας αυτής είναι να γνωρίσουν το εύρος τιμών για την περιοχή.

2: Σιγουρέψτε τη χρηματοδότηση

Αν έχετε το τίμημα σε μετρητά δεν υπάρχει πρόβλημα. Αν όμως χρειαστείτε δανεικά βεβαιωθείτε ότι είστε σε θέση να τα εξασφαλίσετε.

3: Ψάξτε για ακίνητα που είναι στην αγορά πολύ καιρό

Πωλητές που έχουν στην αγορά το ακίνητο πολύ καιρό βαρέθηκαν και βιάζονται. Αυτό δίνει στον αγοραστή μία πρόσθετη διαπραγματευτική δύναμη. Αν το σπίτι βρίσκεται στην αγορά πολλούς μήνες, αυτό σημαίνει ότι ο πωλητής έχει υποχωρήσει από το αρχικό τίμημα αν φυσικά θέλει να πουλήσει όσο το δυνατόν συντομότερα. Μπορείτε επίσης να του ζητήσετε να καλυψει τις δαπάνες επισκευών.

4: Βεβαιωθείτε ότι οι τίτλοι ιδιοκτησίας είναι καθαροί

Κατά τη διάρκεια της κρίσης κάποιοι πωλητές ψάχνουν να ξεφορτωθούν ακίνητα που έχουν βάρη. Κάντε λοιπον ένα ενδελεχή νομικό έλεγχο πριν δώσετε προκαταβολή και συμφωνήσετε το τίμημα.

5: Αποφύγετε έναν πόλεμο προσφορών

Όταν αγοράζετε σε μια πτωτική αγορά το τελευταίο που θέλετε είναι να μπείτε σε ανταγωνισμό προσφορών με κάποιον άλλο ενδιαφερόμενο. Ένας πόλεμος προσφορών είναι σχεδόν πάντα μια άσκοπη σπατάλη χρόνου και χρημάτων. Η καλύτερη στάση για την αποφυγή τέτοιου ενδεχομένου είναι να θέσετε ένα όριο τιμής και να επιμείνετε σε αυτό. Θυμηθείτε, υπάρχει αφθονία σπιτιών εκεί έξω...

6: Μη φοβάστε την αναζήτηση

Σε μια πτωτική αγορά, υπάρχουν πάντα πολλές επιλογές που είναι διαθέσιμες. Αν δεν έχετε αποκομίσει τα οφέλη που θέλετε προχωρήστε παρακάτω. Θυμηθείτε ότι σε μια αγορά σε κάμψη ο αγοραστής έχει το πάνω χέρι. Μερικοί πωλητές αρνούνται να κατανοήσουν ότι η αγορά είναι στα κάτω, και δεν θα δεχτούν καμία προσφορά χαμηλότερη από ό, τι αισθάνονται ότι αξίζει το ακίνητό τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v