Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Spiegel: Προκαταβολή 3-5 δισ. δίνουν οι Ρώσοι για τον Turkish Stream

Tο γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» αναφέρει ότι αμέσως μετά την υπογραφή της συμφωνίας η Ελλάδα θα λάβει προκαταβολή. Διαψεύδει το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού το Κρεμλίνο.

Spiegel: Προκαταβολή 3-5 δισ. δίνουν οι Ρώσοι για τον Turkish Stream

Πολλαπλασιάζονται οι πληροφορίες που θέλουν την Ελλάδα να υπογράφει τα επόμενα 24ωρα -ίσως την επόμενη Τρίτη- συμφωνία με τη Ρωσία ώστε ο αγωγός Turkish Stream να μεταφέρει το ρωσικό φυσικό αέριο στην Ευρώπη μέσω της Ελλάδας.

Tο γερμανικό περιοδικό “Der Spiegel” αναφέρει ότι αμέσως μετά την υπογραφή της συμφωνίας η Ελλάδα θα λάβει προκαταβολή ύψους 3 έως 5 δισ. ευρώ.

Το γερμανικό περιοδικό τονίζει πως αυτή η καταβολή χρημάτων θα αλλάξει το σκηνικό των ταμειακών διαθεσίμων της Ελλάδας, ενώ στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που μίλησε για το θέμα στο Der Spiegel είπε πως αυτή η συμφωνία θα αλλάξει τα δεδομένα στη διαπραγμάτευση.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο Β. Σόιμπλε ο οποίος δήλωσε ότι θα ήταν χαρούμενος αν η Ελλάδα μπορούσε να αντλήσει έσοδα από τη Ρωσία μέσω ενός ενεργειακού deal. Τόνισε ωστόσο πως το πιθανό deal με τη Ρωσία δεν θα έλυνε τα υπάρχοντα οικονομικά προβλήματα που έχει η Ελλάδα με τους ευρωπαίους ετέρους.

Από την πλευρά του το Κρεμλίνο, μέσω του εκπροσώπου D. Peskov, διαψεύδει το δημοσίευμα. Όπως αναφέρει το Reuters επικαλούμενο δημοσίευμα του RIA, ο D. Peskov δήλωσε ότι δεν υπάρχει συμφωνία για την παροχή 3-5 δισ. ευρώ στην Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v