Σύμβουλος Ομπάμα: Δεν θέλουμε να κάνουμε το πείραμα Grexit

Εάν η Ελλάδα και οι θεσμοί δεν βρουν μία διέξοδο, αυτό δεν θα ήταν τρομερό μόνο για την Ελλάδα, θα ήταν πραγματικά ένας κίνδυνος που η παγκόσμια οικονομία δεν θέλει να διατρέξει, δηλώνει ο Τζέισον Φούρμαν.

Σύμβουλος Ομπάμα: Δεν θέλουμε να κάνουμε το πείραμα Grexit

Οι ΗΠΑ πιέζουν την Ελλάδα και τους πιστωτές της να καταλήξουν σε συμφωνία, με την οποία η χώρα θα επανέλθει στην ανάπτυξη, δήλωσε στην τηλεόραση του Bloomberg ο Τζέισον Φούρμαν, επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα. Είναι στο συμφέρον της Ελλάδας, των πιστωτών της και «όλου του κόσμου» να καθορισθούν οι διαρθρωτικές οικονομικές μεταρρυθμίσεις που θα οδηγήσουν τη χώρα στην ανάπτυξη και θα της δώσουν τη δυνατότητα να πληρώνει τα χρέη της, δήλωσε ο Φούρμαν που είναι Πρόεδρος του Σώματος Οικονομικών Συμβούλων του Ομπάμα.


Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι δεν έχουν πεισθεί από τις διαβεβαιώσεις των Ευρωπαίων ότι θα περιορίζονταν οι επιπτώσεις από έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. «Δεν το θεωρώ πείραμα που θέλουμε να κάνουμε. Εάν η Ελλάδα και οι θεσμοί δεν βρουν μία διέξοδο, αυτό δεν θα ήταν τρομερό μόνο για την Ελλάδα, θα ήταν πραγματικά ένας κίνδυνος που η παγκόσμια οικονομία δεν θέλει να διατρέξει». Οι ΗΠΑ ενθαρρύνουν την Ελλάδα και τους αξιωματούχους που εκπροσωπούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ να ανασκουμπωθούν και να κάνουν την τεχνική εργασία που χρειάζεται, δήλωσε ο Φούρμαν.

«Ο Πρόεδρος παρακολουθεί προσωπικά. Είναι κάτι που συζήτησε με τον πρωθυπουργό Ρέντσι, για παράδειγμα, όταν αυτός ήταν στην Ουάσιγκτον την περασμένη εβδομάδα. Το συζήτησε (και) με άλλους ηγέτες», δήλωσε ο Φούρμαν.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v