Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μαθιός (ΣΒΑΠ): Να βγει καπνός και από τις βιομηχανίες

Χρειάζεται έκτακτος διάλογος με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και εί δυνατόν και με τον πρωθυπουργό ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί και να κινηθεί πάλι η παραγωγή, σημειώνει ο πρόεδρος του ΣΒΑΠ.

Μαθιός (ΣΒΑΠ): Να βγει καπνός και από τις βιομηχανίες
Μεταφέροντας την εικόνα που βρίσκει τη βιομηχανία, τις εξαγωγές και γενικά τη δευτερογενή παραγωγή και χαιρετίζοντας τις αποφασιστικές προσπάθειες της κυβέρνησης και του πολιτικού κόσμου για επίλυση του προβλήματος χρηματοδότησης της οικονομίας ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς κ. Δημήτρης Μαθιός δήλωσε τα εξής: «Μετά τον άσπρο καπνό που βγήκε στις Βρυξέλλες για την συμφωνία, με την οποία η Ελλάδα διατηρεί τον ευρωπαϊκό της προσανατολισμό και την θέση που της αρμόζει στην ευρωζώνη, ας δούμε που έχει μείνει η χώρα μας από την παρατεταμένη διαπραγμάτευση και γιατί δεν βγαίνει καπνός και από την βιομηχανία».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΒΑΠ, η παραγωγή έχει καθηλωθεί περιμένοντας να καταγράψει τις νέες συνθήκες στο κόστος, στα λιμάνια περιμένουν εμπορεύματα μέσα σε αμέτρητα κιβώτια, πολλά τμήματα βιομηχανικής παραγωγής έχουν μείνει σε αναγκαστική αδράνεια με αντίστοιχη αργία εργασίας, οι κλειστές τράπεζες ακινητοποιούν βασικές λειτουργίες στις επιχειρήσεις και μεταθέτουν για αργότερα παραγωγικές και εξαγωγικές δράσεις.

«Η επιχειρηματική κοινότητα της χώρας και ειδικά οι βιομηχανικές επιχειρήσεις έχουν δηλώσει μέσω και του ΣΒΑΠ ότι συντάσσονται με την κυβερνητική προσπάθεια να ξεπεράσουμε την κρίση και να οδηγηθούμε σε δρόμους ανάκαμψης και παραπέρα εκβιομηχάνιση της χώρας», σημειώνει ο κ. Μαθιός.

Στο πλαίσιο αυτό επισημαίνει: «Χρειάζεται αυτήν την στιγμή έκτακτος διάλογος με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και αν είναι δυνατόν και με τον πρωθυπουργό για να του μεταφέρουμε τα καταγραμμένα ήδη προβλήματα που ξεκινούν από τα εμπορεύματα του λιμανιού και φθάνουν μέχρι την αδυναμία αγοράς και εισαγωγής πρώτων υλών για να κινηθεί και πάλι η παραγωγή. Είναι χρέος προς την οικονομία αλλά και τους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους στον κλάδο της μεταποίησης».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v