Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε όλα τα παιχνίδια ΟΠΑΠ ο φόρος των 5 λεπτών

Δεν περιορίζεται στο ΚΙΝΟ το κυβερνητικό σχέδιο για αύξηση φόρου στα τυχερά παιχνίδια. «Είναι σύννομο», υποστηρίζουν αρμόδια στελέχη παρά τις αντιδράσεις της αγοράς . Δεν κλειδώσαν οι οριστικές αποφάσεις λένε πηγές του ΥΠΟΙΚ.

Σε όλα τα παιχνίδια ΟΠΑΠ ο φόρος των 5 λεπτών

Σε όλες τις στήλες των παιχνιδιών του ΟΠΑΠ και όχι μόνο στο ΚΙΝΟ προσανατολίζεται η κυβέρνηση να προχωρήσει σε αύξηση του κόστους κατά 5 λεπτά, προκειμένου να καλυφθούν τα ισοδύναμα για την κατάργηση του ΦΠΑ στην εκπαίδευση.

Το σχέδιο αυτό επικαλέστηκε σήμερα κυβερνητικό στέλεχος, επισημαίνοντας μάλιστα ότι δεν αντιβαίνει στη σύμβαση που έχει υπογράψει το ελληνικό δημόσιο με τον OΠΑΠ. «Είναι σύνομο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα πάντως συνεχίζονται οι αντιδράσεις από την αγορά, σύμφωνα με τις οποίες αύξηση του κόστους των τυχερών παιχνιδιών αφενός, αντιβαίνει στη σύμβαση παραχώρησης της ΟΠΑΠ ΑΕ, αφετέρου, θα οδηγήσει σε μείωση του τζίρου και των ακαθάριστων κερδών της εταιρείας επί των οποίων επιβάλλεται σήμερα ο υψηλότερος φορολογικός συντελεστής στην Ευρώπη 30%, επηρεάζοντας έτσι τα έσοδα που έχει το κράτος από τον χώρο.

Θα πρέπει να σημειωθεί πάντως ότι κυβερνητικές πηγές υποστήριζαν ότι σύντομα θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις για το ποια θα είναι τα ισοδύναμα για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση υποστηρίζοντας ότι «τα δημοσιεύματα για το συγκεκριμένο θέμα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v