Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενταση μεταξύ αγροτών και αστυνομίας στο Χαϊδάρι

Στο υπουργείο Αγροτική Ανάπτυξης αλλά και σε άλλα σημεία της πόλης υπάρχουν εντάσεις μεταξύ αγροτών και αστυνομίας.

Ενταση μεταξύ αγροτών και αστυνομίας στο Χαϊδάρι
Ενταση και σε κάποιες περιπτώσεις επεισόδια λόγω της καθόδου των αγροτών στην Αθήνα. Λίγο μετά τις 10:30 το πρωί της Παρασκευής τα πνεύματα οξύνθηκαν μπροστά από την είσοδο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και η συνέχεια δόθηκε επί της οδού Μάρνη, με τους αγρότες να πετάνε πέτρες και τους αστυνομικούς να απαντούν με χημικά. 

Οι αγρότες επιχείρησαν να εισέλθουν στο κτίριο το οποίο το φυλάει διμοιρία των ΜΑΤ. Ο δρόμος μπροστά από το υπουργείο Ανάπτυξης θυμίζει πεδίο μάχης, ενώ πολλά από τα τζάμια του υπουργείου έσπασαν. Λίγο αργότερα η κατάσταση εκτονώθηκε.

 






Είχε προηγηθεί η ρίψη ντοματών και άλλων αγροτικών προϊόντων, αλλά και καπνογόνων, εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ που είναι παραταγμένη έξω από το κτίριο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, από αγρότες από την Κρήτη οι οποίοι βρίσκονται από νωρίς το πρωί συγκεντρωμένοι στην πλατεία Βάθη. 



Νωρίτερα, στο κυνήγι... πήραν αγρότες από την Κρήτη διμοιρία των ΜΑΤ, μόλις πληροφορήθηκαν ότι οι αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν στην πλατεία Καραϊσκάκη αγροτικό γεμάτο προϊόντα... 

Οι αγρότες που ήταν συγκεντρωμένοι στην οδό Μάρνη μπροστά από την είσοδο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ειδοποιήθηκαν με ντουντούκα και άλλοι τρέχοντας και άλλοι με πολύ γοργό βήμα έφτασαν ταχύτατα στον χώρο όπου είχε αποκλειστεί το Ι.Χ. με τα αγροτικά προϊόντα.

Με το που έφτασαν στην περιοχή, πήραν στο κυνήγι την ομάδα του ΜΑΤ που βρισκόταν στο σημείο, ενώ πέταξαν μπουκάλια και σε δύο περιπολικά που βιαστικά έσπευσαν να αποχωρήσουν.

 

Επεισόδια στο Χαϊδάρι

Εκτεταμένα επεισόδια στο οδόστρωμα της εθνικής οδού ανάμεσα σε αγρότες που προέρχονταν από την Πελοπόννησο και δυνάμεις των ΜΑΤ που δεν τους επέτρεψαν να προχωρήσουν με τα αγροτικά τους. Λίγο πριν από τις 12:30 το μεσημέρι της Παρασκευής (12/02), επικράτησε ένταση στο Δαφνί, όταν η Αστυνομία δεν επέτρεψε στους αγρότες της Πελοποννήσου να περάσουν με τα ιδιωτικά οχήματά τους στο κέντρο της Αθήνας.

Κλειστή παραμένει αυτήν την ώρα (15:00) η Λεωφόρος Αθηνών και στα δύο ρεύματα, αφού έχει αποκλειστεί από δεκάδες αγρότες, ενώ η ένταση, πλέον, έχει αποκλιμακωθεί.

Οσον αφορά τον κόμβο του Μαρκόπουλου παραμένει αποκλεισμένο το ρεύμα προς το αεροδρόμιο, από τρακτέρ που έχουν παρατάξει οι αγρότες στον δρόμο. Επίσης, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, όλοι οι παράδρομοι προς το αεροδρόμιο παραμένουν κλειστοί, ενώ έχουν σχηματιστεί ουρές χιλιομέτρων στην Αττική Οδό.






 

Αποστόλου: Είναι κρίμα για την ιστορία του αγροτικού κινήματος

Για μαύρη σελίδα στην ιστορία του αγροτικού κινήματος έκανε μεταξύ άλλων λόγο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, αναφερόμενος στα επεισόδια που σημειώθηκαν νωρίτερα στο κέντρο της Αθήνας. Ο κ. Αποστόλου προσερχόμενος στη Βουλή επανέλαβε ότι μονόδρομος για να επιλυθούν τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου είναι ο διάλογος.

«Οι σκηνές που διαδραματίστηκαν μπροστά από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είχαν στόχο να αμαυρώσουν τον αγώνα των αγροτών. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο 1ος όροφος του υπουργείου υπέστη ζημιές και ευτυχώς που δεν υπήρχαν τραυματισμοί εργαζομένων. Επιτέλους οφείλουν οι εκπρόσωποι των συντονιστικών επιτροπών να απομονώσουν και να καταδικάσουν αυτές τις ακραίες συμπεριφορές», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αποστόλου.

Και πρόσθεσε: «Είναι κρίμα για την ιστορία του αγροτικού κινήματος της χώρας μας να προστεθούν τέτοιες μαύρες σελίδες. Για μας ο δρόμος είναι ένας, αυτός του διαλόγου, για να επιλυθούν τα προβλήματα του αγροτικού χώρου και αυτόν ήδη τον έχει ανοίξει ο πρωθυπουργός». 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v