Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Ζεστή» η State Grid για επενδύσεις στην Ελλάδα

Εντονο ενδιαφέρον των Κινέζων της State Grid, που αναδείχθηκε στρατηγικός εταίρος στον ΑΔΜΗΕ σε τομείς όπως οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τα δίκτυα και η διασύνδεση των νησιών. Τι συζητήθηκε με την ελληνική αποστολή στο Πεκίνο.

«Ζεστή» η State Grid για επενδύσεις στην Ελλάδα

Συνάντηση με την κινεζική State Grid, η οποία αναδείχθηκε στρατηγικός επενδυτής στον ΑΔΜΗΕ από τοn Δεκέμβριο του 2016, εξαγοράζοντας το 24% της ελληνικής εταιρίας, είχε η ελληνική αποστολή στο Πεκίνο, υπό τον Αλέξη Τσίπρα.  

Οπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, στη συνάντηση εξετάστηκαν οι δυνατότητες για την πορεία του ΑΔΜΗΕ.

Οπως είπαν οι ίδιες πηγές, συζητήθηκαν μια σειρά από πιθανά επενδυτικά σχέδια, για τα οποία η κινεζική εταιρία δείχνει έντονο ενδιαφέρον σε τομείς όπως οι ανανεώσιμες πηγές, τα δίκτυα καθώς και η διασύνδεση των νησιών.

Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο project του EuroAsia Interconnector, το υποθαλάσσιο καλώδιο που θα ενώνει ενεργειακά Κρήτη, Κύπρο και Ισραήλ. Ενα project που η κινεζική πλευρά, μέσω της συμμετοχής της στον ΑΔΜΗΕ και τοn ρόλο που θα έχει αυτός στο συνολικό σχέδιο του EuroAsia Interconnector, εξετάζει τρόπους ώστε να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί ένα σπουδαίο έργο για ολόκληρη την περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

 



    

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v