Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τσίπρας: Τώρα είναι η στιγμή για επενδύσεις

Μιλώντας σε εκδήλωση για το Equity Fund ο πρωθυπουργός τόνισε ότι τώρα είναι η στιγμή να επεκτείνουν οι επιχειρηματίες τις δραστηριότητές τους, ενώ σε όσους θέλουν να ξεκινήσουν τώρα είναι η στιγμή να πάρουν το ρίσκο.

Τσίπρας: Τώρα είναι η στιγμή για επενδύσεις

Αν θέλουμε να προσδοκούμε σε διαφορετικό μέλλον δεν πρέπει να είμαστε μόνο ευτυχής που βγαίνουμε από την κρίση αλλά και ότι δεν μπορούμε να οικοδομήσουμε το αύριο με παλαιά υλικά, τόνισε ο πρωθυπουργός μιλώντας για την καινοτομία σε εκδήλωση του Equity fund στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

«Είναι σημαντικό πλεονέκτημα το ανθρώπινο δυναμικό και πρέπει να επενδύσουμε σε αυτό», τόνισε. Εκτίμησε ότι η συμβολή του Equity Fund θα είναι ουσιαστική. Θέλαμε να καλύψουμε το κενό που υπήρχε μεταξύ της Ελλάδας και των άλλων χωρών. Είχαμε ουσιαστική συνεργασία με ευρωπαϊκούς θεσμούς και έγινε ουσιαστική δουλειά για να δημιουργηθεί ένα δυναμικό Fund of Funds. Υπάρχουν 300 εκατ. ευρώ και με τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα με άλλα 200 εκατ. ευρώ έχουμε μισό δισεκατομμύριο για ενίσχυση καινοτόμων ιδεών και νέων ανθρώπων.

Εκτίμησε ότι θα δημιουργηθεί ένα νέο «οικοσύστημα νεοφυούς επιχειρηματικότητας» και από αυτή την ώσμωση θα δοθεί ώθηση.

Σε όσους είναι ήδη επιχειρηματίες ο πρωθυπουργός τόνισε ότι τώρα είναι η στιγμή να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους, ενώ σε όσους θέλουν να ξεκινήσουν τώρα είναι η στιγμή να πάρουν το ρίσκο.

«Αν όχι τώρα που η χώρα συνέρχεται από οκτώ χρόνια μιας κρίσης που άλλαξε πάρα πολλά, πότε; Αν όχι εσείς ποιοι;», είπε απευθυνόμενος στο κοινό. Η κυβέρνηση, συμπλήρωσε θα κάνει ότι περνά από το χέρι της για να στηρίξει την προσπάθεια.

Στόχος είναι να μετατρέψουμε το brain drain σε brain gain και ζήτησε από τους Ελληνες στο εξωτερικό να διαδώσουν το ότι η χώρα σηκώνεται ξανά και προσπαθεί να αλλάξει πορεία. Εχει στρατηγικό σχέδιο και θέλει να επενδύσει στους εξειδικευμένους ανθρώπους και την καινοτομία. Τους έχουμε ανάγκη είτε μείνουν εκεί, είτε επιστρέψουν στη χώρα.

Χαρίτσης: Διαθέτουμε ένα πλήρες πακέτο χρηματοδοτικών εργαλείων 

Στην ίδια εκδήλωση, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας  και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης, σημείωσε ότι με τη δημιουργία του Equi Fund, οι επενδυτές διαπιστώνουν πλέον ότι διαθέτουμε ένα πλήρες πακέτο χρηματοδοτικών εργαλείων επισημαίνοντας, ότι η διάθεση των κονδυλίων, είτε αυτά προέρχονται από τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά και Επενδυτικά Ταμεία, είτε των λοιπών χρηματοδοτικών παρεμβάσεων όπως ο αναπτυξιακός νόμους , γίνεται πλέον στοχευμένα.

Ο ίδιο εξέφρασε την ικανοποίησή του για το ενδιαφέρον που επιδεικνύεται από τους νέους υποψήφιους ή υφιστάμενους επιχειρηματίες αλλά και από χρηματοδότες ανάλογων.

Από την πλευρά του, ο Πιερ Λουίτζι Τζιλιμπέρ,  διευθύνων σύμβουλος του  ΕΤαΕ το οποίο είναι και ο διαχειριστής του Equi Fund, σημείωσε ότι στου στόχους του Ταμείου είναι  η δημιουργία ενός πλήρους αναπτυξιακού οικοσυστήματος στην Ελλάδα, το οποίο μπορεί να δημιουργήσει τις συνθήκες συνεργασίας των πανεπιστημίων και της παραγωγής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v