Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γιατί δίνει «sell» για τα ελληνικά ομόλογα η UBS

Eίναι απίθανη μια αναβάθμιση της Ελλάδας πάνω από το ΒΒ τους επόμενους 12 μήνες ενώ στα τρέχοντα επίπεδα, οι αποδόσεις δεν αποζημιώνουν επαρκώς για τα ρίσκα, αναφέρει ο οίκος.

Γιατί δίνει «sell» για τα ελληνικά ομόλογα η UBS

Την πώληση (sell) των ελληνικών ομολόγων με ωρίμανση μετά το 2020 προτείνει στους πελάτες της η UBS, σε έκθεσή της στην οποία πάντως επισημαίνει ότι το πιστωτικό outlook της χώρας βελτιώνεται. 

Οπως αναφέρει ο οίκος, η Moody's αναβάθμισε την Ελλάδα σε Β1 μετά από αντίστοιχη κίνηση της S&P, κάτι που αποτυπώθηκε και στη μείωση των αποδόσεων των τίτλων.

Θεωρούμε ότι οι πρόσφατες θετικές εκπλήξεις στο δημοσιονομικό μέτωπο λογικά θα δώσουν περιθώριο για νέες αναβαθμίσεις του ελληνικού αξιόχρεου. Ωστόσο, ενώ το πιστωτικό προφίλ βελτιώνεται, εκτιμούμε ότι είναι απίθανη μια αναβάθμιση πάνω από το ΒΒ τους επόμενους 12 μήνες, αναφέρει οίκος.  

Οπως επισημαίνει, η Ελλάδα επανήλθε στις αγορές χρέους πρόσφατα, μετά από αποχή μεγαλύτερη του έτους λόγω αυξημένων premium ρίσκου. Επίσης, έχει χτίσει ένα σημαντικό μαξιλάρι ρευστότητας, που λογικά θα καλύψει όλες τις λήξεις χρέους ως το 2020.

Καθώς πλησιάζουν οι γενικές εκλογές, παραμένουμε επιφυλακτικοί για τα ομόλογα με μεταγενέστερη ωρίμανση, για τα οποία συστήνουμε πώληση, σημειώνει.

Η UBS εκτιμά ότι οι επενδυτές θα παραμείνουν καθησυχασμένοι και από το μαξιλάρι ρευστότητας, αλλά οι αποδόσεις δεν αποζημιώνουν επαρκώς για το γεγονός ότι η Ελλάδα παραμένει ευάλωτη σε ρίσκα ύφεσης και συνεχίζει να εξαρτάται από τη στήριξη του επίσημου τομέα. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v