Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταϊκούρας: Εντονο το ενδιαφέρον τραπεζών και επενδυτών για τον Ηρακλή

Η μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων θα είναι σημαντική, μπορεί να υπερβεί και το 40% του υφιστάμενου όγκου κόκκινων δανείων, υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών.

Σταϊκούρας: Εντονο το ενδιαφέρον τραπεζών και επενδυτών για τον Ηρακλή

Η κυβέρνηση, από την πρώτη στιγμή, κατανόησε ότι η επίλυση του προβλήματος των κόκκινων δανείων είναι υψίστης σημασίας για το τραπεζικό σύστημα και την ελληνική οικονομία, τόνισε ο Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στο NPL Φόρουμ. Γι’ αυτό, όπως είπε υιοθέτησε συστημική λύση (σ.σ. Ηρακλής), κατά τα πρότυπα της Ιταλίας, όπου το κράτος εγγυάται, μέσω σχήματος προστασίας ενεργητικού, το καλύτερο μέρος της τιτλοποίησης κόκκινων δανείων, έναντι προμήθειας.

«Το σχήμα αυτό έχει ήδη λάβει την έγκριση της Επιτροπής, ολοκληρώθηκε η εσωτερική διαβούλευση, ολοκληρώνεται η διαμόρφωση του νομοθετικού πλαισίου, στέλνεται άμεσα στις αρμόδιες εποπτικές αρχές για γνωμοδοτήσεις, και εισάγεται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο προς ψήφιση, τις επόμενες εβδομάδες», τόνισε ο υπουργός οικονομικών και εκτίμησε ότι η μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων θα είναι σημαντική, μπορεί να υπερβεί και το 40% του υφιστάμενου – στο τέλος του έτους – συσσωρευμένου αποθέματος κόκκινων δανείων.

«Ήδη το ενδιαφέρον επενδυτών και πιστωτικών ιδρυμάτων είναι έντονο», δήλωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v