Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΥΠΕΝ: Απλούστευση αδειοδοτήσεων για τις ΑΠΕ

Σχέδιο νόμου που προωθείται προβλέπει προβλέπει μεταξύ άλλων την αντικατάσταση της Άδειας Παραγωγής από την Βεβαίωση Παραγωγού Ηλεκτρικής Ενέργειας από ΑΠΕ και ΣΗΘΥΑ.

ΥΠΕΝ: Απλούστευση αδειοδοτήσεων για τις ΑΠΕ

Δεν θα πραγματοποιηθεί ο επόμενος κύκλος υποβολής αιτήσεων για λήψη άδειας παραγωγής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, που είχε προγραμματιστεί για το Μάρτιο, καθώς με νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί τον ίδιο μήνα, το συγκεκριμένο στάδιο αδειοδότησης καταργείται.

Αυτό έκανε γνωστό σήμερα το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σημειώνοντας ότι έχει ήδη ζητηθεί από τη ΡΑΕ γνωμοδότηση για την απαιτούμενη τροποποίηση του Κανονισμού Αδειών Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας από σταθμούς ΑΠΕ.

Το νομοσχέδιο προβλέπει μεταξύ άλλων την αντικατάσταση της Άδειας Παραγωγής από την Βεβαίωση Παραγωγού Ηλεκτρικής Ενέργειας από ΑΠΕ και ΣΗΘΥΑ. Η Βεβαίωση αυτή θα προκύπτει από μια πολύ πιο ευέλικτη διαδικασία σε σχέση με την ισχύουσα, κατά την οποία θα ελαχιστοποιούνται τα κριτήρια αξιολόγησης και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την υποβολή της αίτησης.

Τον Ιούνιο του 2020, σε σύντομο δηλαδή χρονικό διάστημα μετά την ψήφιση του νόμου για την αλλαγή του καθεστώτος αδειοδότησης, οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές θα μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους σύμφωνα με το νέο πλαίσιο. Στόχος των ρυθμίσεων είναι η απλοποίηση της αδειοδοτικής διαδικασίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v