Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξενοδόχοι Ηρακλείου: Απελευθερώστε νωρίτερα τις πτήσεις προς Κρήτη!

Πιέσεις στην κυβέρνηση να επιτρέψει τις πτήσεις προς το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» από τις 15 Ιουνίου, όπως θα ισχύσει για τη Θεσσαλονίκη. Οι προσδοκίες από τη γερμανική αγορά και οι πιέσεις ισχυρών και μικρότερων τουρ οπερέιτορ.

Ξενοδόχοι Ηρακλείου: Απελευθερώστε νωρίτερα τις πτήσεις προς Κρήτη!

Αίτημα προς την κυβέρνηση να επισπευσθεί η έναρξη πτήσεων από το εξωτερικό προς την Κρήτη φέρεται να έχει υποβάλλει η Ένωση Ξενοδόχων Ηρακλείου. 

Η ισχυρότερη Ένωση Ξενοδόχων της χώρας φέρεται να έχει αποστείλει επιστολή προς τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη με την οποία ζητά να επιτραπούν οι πτήσεις από το εξωτερικό προς το αεροδρόμιο Ηρακλείου όχι από 1 Ιουλίου (σ.σ όπως ισχύει με βάση της ΝΟΤΑΜ που είναι σε ισχύ), αλλά από 15 Ιουνίου. Ζητούν, δηλαδή, να ισχύσει και για το αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης ότι ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός πως θα συμβεί με το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσ/νίκης.

Οι ξενοδόχοι της Κρήτης και ιδιαίτερα της ευρύτερης περιοχής της ανατολικής Κρήτης πιέζουν ώστε να συμπέσει το «ξεκλείδωμα» των πτήσεων εξωτερικού με την ημερομηνία επαναλειτουργίας των εποχικών ξενοδοχείων προκειμένου να μεγιστοποιηθεί ο αριθμός των αεροπορικών εταιρειών που θα εντάξουν στο πρόγραμμά τους το νησί. Το αίτημα συνδέεται με τη βασική στόχευση των ξενοδόχων της περιοχής να διεκδικήσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μερίδιο από την αγορά της Γερμανίας η οποία ανοίγει επίσημα από 15 Ιουνίου.

Υπενθυμίζεται πως η ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου (αλλά και η Κρήτη συνολικά) αποτελεί κύριο προορισμό των Γερμανών τουριστών στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα αποτελεί περιοχή ειδικού ενδιαφέροντος για ισχυρούς τουρ οπερέιτορ όπως ο όμιλος TUI, οι οποίοι έχουν συνδεθεί επενδυτικά με την περιοχή όπου ελέγχουν άμεσα ή έμμεσα μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες.

Για την επίσπευση της έναρξης πτήσεων από το εξωτερικό προς την Κρήτη φέρονται να πιέζουν, την ίδια στιγμή, αεροπορικές εταιρείες αλλά και μικρότερου μεγέθους τουρ οπερέιτορ της Σκανδιναβίας και της ανατολικής Ευρώπης.

Η επίσπευση των πτήσεων από το εξωτερικό θεωρείται από τους ξενοδόχους εξαιρετικά κρίσιμη για να ξεκλειδώσουν οι κρατήσεις από το εξωτερικό. Ιδιαίτερα σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία Ισπανία και Ιταλία ξαναμπαίνουν στην αγορά και αναμένεται μάχη για την προσέλκυση των όποιων τουριστών αποφασίσουν να ταξιδέψουν.

Επίσπευση πτήσεων, και ξεκλείδωμα των κρατήσεων αποτελούν, όπως αναφέρουν πηγές του νησιού, βασικές προϋποθέσεις για να αποφασίσουν το άνοιγμα των ξενοδοχείων τους ακόμα κι εκείνοι οι οποίοι ταλαντεύονται ακόμα, διαπιστώνοντας πως τα μηνύματα από τις αγορές δεν είναι ακόμα ισχυρά ώστε να αναλάβουν το ρίσκο.
Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, τα slot που έχουν κλείσει, ήδη, αεροπορικές εταιρείες για πτήσεις προς Ηράκλειο τον Ιούλιο κινούνται στα επίπεδα του -5% σε σύγκριση με πέρυσι. Γι’ αυτό κι εκφράζεται αισιοδοξία από τοπικούς επιχειρηματίες πως η εικόνα μπορεί να ανατραπεί άρδην επί το θετικότερο αν επισπευσθούν οι πτήσεις εξωτερικού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v