Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διαμαρτυρίες ξενοδόχων για την εκτός σχεδίου δόμηση

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων έχει προετοιμάσει συγκεκριμένες προτάσεις, τις οποίες αναμένεται να καταθέσει σήμερα σε τηλεδιάσκεψη που θα έχει ο Γιάννης Ρέτσος με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Δημήτρη Οικονόμου.

Διαμαρτυρίες ξενοδόχων για την εκτός σχεδίου δόμηση
  • του Λάμπρου Καραγιώργου

Αλλαγές στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τίτλο ««Εκσυγχρονισμός της Χωροταξικής και Πολεοδομικής νομοθεσίας» επιζητούν οι ξενοδόχοι και ιδιαίτερα στο άρθρο 28 που αναφέρεται στη δόμηση εκτός σχεδίου και στο άρθρο 29 που περιγράφει τους μέγιστους συντελεστές δόμησης.

Οι διατάξεις του σχεδίου νόμου, όπως επισημαίνεται από τον ξενοδοχειακό κόσμο, μειώνει τη δυνατότητα κάλυψης, με αποτέλεσμα να οδηγεί σε αδυναμία κατασκευής οικημάτων με βιοκλιματικό πρόσημο.

Με αυτό τον τρόπο είναι μονόδρομος η καθ' ύψος εξάντληση του συντελεστή ενώ πρόβλημα αντιμετωπίζουν και τα υφιστάμενα ξενοδοχεία που προσβλέπουν σε αναβαθμίσεις μέσω επεκτάσεων - μεγέθυνσης των επιφανειών κοινόχρηστων χώρων ή δωματίων για να προχωρήσουν σε βελτίωση των υποδομών τους.

Τέλος, πληροφορίες του Euro2day.gr αναφέρουν ότι για το θέμα του σχεδίου νόμου ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) έχει προετοιμάσει συγκεκριμένες προτάσεις, τις οποίες αναμένεται να καταθέσει σήμερα σε τηλεδιάσκεψη που θα έχει ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Γιάννης Ρέτσος με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος Δημήτρη Οικονόμου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v