Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μυτιληναίος: Αμεσα εθνικό σχέδιο ανάκαμψης για τα 32 δισ. ευρώ

Να μην περιμένει η Αθήνα τις Βρυξέλλες για τις κατευθυντήριες οδηγίες αξιοποίησης του Ταμείου Ανάκαμψης ζητά ο Ευάγγελος Μυτιληναίος. «Ευκαιρία για μεταρρυθμίσεις η κρίση», σύμφωνα με τον επικεφαλής της Mytilineos.

Μυτιληναίος: Αμεσα εθνικό σχέδιο ανάκαμψης για τα 32 δισ. ευρώ

Την επίσπευση των διαδικασιών για την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας ύψους 32 δισ. ευρώ, που αντιστοιχούν στην Ελλάδα, συνέστησε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Mytilineos για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Ο Ευάγγελος Mυτιληναίος, μιλώντας σε πάνελ του συνεδρίου του «Κύκλου Ιδεών» υπογράμμισε πως η Ελλάδα έχει μοναδική ευκαιρία για την άντληση των κεφαλαίων που της αναλογούν και δεν πρέπει να περιμένει:

«Οι Βρυξέλλες δεν έχουν καταλήξει ακόμη σε πολύ βασικά σημεία του μηχανισμού αυτού και από την άλλη μεριά πιέζουν τις χώρες για σχέδια», σημείωσε και τόνισε: «Η Ελλάδα δεν πρέπει να περιμένει τις κατευθυντήριες οδηγίες, εμείς πρέπει να εκπονήσουμε το δικό μας εθνικό σχέδιο ανάκαμψης να το υποβάλλουμε και να πάρουμε το 100% των πόρων».

Ο ίδιος επισήμανε ότι «συνεχίζουν οι οικονομίες διεθνώς κι εμείς να κινούμαστε σε αχαρτογράφητα νερά». Στάθηκε, όμως, στην τοποθέτηση του στις ευκαιρίες που δημιουργεί η κρίση: «Η Ελλάδα έχει τη μοναδική ευκαιρία, και πρέπει να την αρπάξει από τα μαλλιά…», είπε χαρακτηριστικά, «για την εφαρμογή των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων. Πρέπει να τις υλοποιήσει τώρα!», υπογράμμισε.

Σύμφωνα με τον Ευάγγελο Μυτιληναίο η κρίση και οι μεταρρυθμίσεις «θα δρομολογήσουν ένα μεγάλο επιχειρηματικό ξεσκαρτάρισμα. Σε αυτό δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία».

Τέλος ο επικεφαλής της Mytilineos προέτρεψε τις πολιτικές δυνάμεις να αξιοποιήσουν την ενιαία αντιμετώπιση τους απέναντι στην τριπλή κρίση των ελληνοτουρκικών, της πανδημίας και των οικονομικών επιπτώσεων της υγειονομικής κρίσης μετουσιώνοντας την σε «εθνική στάση».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v