Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Personal Finance: Καινοτόμο e-learning πρόγραμμα από το Πανεπιστήμιο Πειραιά

Ημερομηνία έναρξης του προγράμματος είναι η 2η Νοεμβρίου 2020 και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο του 2021. Τι προσφέρει.

Personal Finance: Καινοτόμο e-learning πρόγραμμα από το Πανεπιστήμιο Πειραιά

Το Personal Finance αποτελεί τον κυρίαρχο όρο ο οποίος καλύπτει τις διάφορες καθημερινές πτυχές της σωστής διαχείρισης των χρημάτων μας, με ιδιαίτερη έμφαση στην αποταμίευση και την επένδυση. Συμπυκνώνει το σύνολο των χρηματοοικονομικών γνώσεων και δράσεων που αφορούν τόσο το άτομο (personal finance) όσο και την οικογένεια (family finance), σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Πανεπιστήμιο Πειραιως.

Στο πλαίσιο μιας ολιστικής χρηματοοικονομικής προσέγγισης, το Personal Finance περιλαμβάνει τη δημιουργία εισοδήματος, την (έξυπνη) κατανάλωση, τον περιορισμό της υπερβολικής κατανάλωσης, την κατάρτιση και την πιστή εφαρμογή ενός προϋπολογισμού, τις σχέσεις μας με τις τράπεζες, την προστασία μας μέσα από την ασφάλιση, το ύψος και τη διαχείριση των στεγαστικών δανείων, τις επενδύσεις, τον προγραμματισμό για τη συνταξιοδότηση, τον σωστό προγραμματισμό των φόρων και γενικότερα τη βέλτιστη διαχείριση της περιουσίας μας.

Παρά το γεγονός ότι στα πανεπιστήμια διδάσκονται αρκετά προχωρημένες χρηματοοικονομικές γνώσεις, πολλές από αυτές δεν είναι καθόλου χρήσιμες στην καθημερινή ζωή των πολιτών και ελάχιστα ακαδημαϊκά ιδρύματα στον κόσμο προσφέρουν μαθήματα Personal Finance και το πρόγραμμα αυτό είναι μια ακόμα καινοτομία του Πανεπιστημίου του Πειραιά.

Στην Ελλάδα κανένα Πανεπιστήμιο δεν προσφέρει ολιστικές σχετικές γνώσεις στο ιδιαίτερης σπουδαιότητας για την ποιότητα της ζωής μας αντικείμενο του Personal Finance. Το ίδιο συμβαίνει και σε παγκόσμιο επίπεδο, αν εξαιρέσουμε την Αμερική.

Η σωστή διαχείριση των χρημάτων μας τόσο για τους πολίτες όσο και για τις επιχειρήσεις αναδεικνύεται πλέον ως πρωτεύον θέμα λόγω της παγκόσμιας υπερχρέωσης, της πρόσφατης πανδημίας και των οικονομικών συνεπειών. Για τον λόγο αυτό είναι σημαντικό να ενισχύσουμε τις χρηματοοικονομικές μας γνώσεις μακριά από τις παγίδες του λαϊκισμού.

Επιστημονικός Υπεύθυνος του σχετικού προγράμματος είναι ο Καθηγητής Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου του Πειραιά, Πρόεδρος και Ιδρυτής του Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού Νικόλαος Φίλιππας, ενώ Αναπληρωτής Επιστημονικός Υπεύθυνος είναι ο Καθηγητής και Διευθυντής του Executive MBA του Πανεπιστημίου του Πειραιά Δημήτριος Γεωργακέλλος.

  • Ημερομηνία έναρξης του προγράμματος είναι η 2η Νοεμβρίου 2020 και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο του 2021.
  • Το e-learning θα αποτελείται από δέκα αυτοτελείς εβδομαδιαίες διδακτικές ενότητες, εκ των οποίων θα πραγματοποιηθούν δύο διαδικτυακές διαλέξεις από τον Επιστημονικό υπεύθυνο του Προγράμματος Νικόλαο Φίλιππα.
  • Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα, μετά από εξετάσεις, θα λάβουν πιστοποιητικό επιμόρφωσης στο Personal Finance από το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Πειραιώς (ΚΕΔΙΒΙΜ).
  • Για επικοινωνία και περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το κόστος συμμετοχής αλλά και την εγγραφή σας στο πρόγραμμα μπορείτε να επισκεφθείτε τον ηλεκτρονικό ιστότοπο personalfinance.unipi.gr/, να αποστείλετε e-mail στο: [email protected] ή να καλέσετε στο τηλέφωνο 694 20 84 261.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v