Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΠΑ Εμπορίας: Προσδοκίες για υψηλότερο τίμημα μετά την είσοδο στις ΑΠΕ

Σε Έλληνα EPC Contractor ανήκουν οι άδειες των φωτοβολταϊκών πάρκων στα οποία αποκτά συμμετοχή η ΔΕΠΑ Εμπορίας. Πρόσθετη αξία για την εταιρεία, ενόψει της ιδιωτικοποίησης. Διαφοροποίηση του χαρτοφυλακίου και των δραστηριοτήτων της.

ΔΕΠΑ Εμπορίας: Προσδοκίες για υψηλότερο τίμημα μετά την είσοδο στις ΑΠΕ

Πρόσθετη αξία στα περιουσιακά στοιχεία της ΔΕΠΑ Εμπορίας ενόψει της τελευταίας φάσης του διαγωνισμού πώλησής της, δίνει το deal για την είσοδό της στις ΑΠΕ, μέσω της απόκτησης του 49% της NORTH SOLAR A.E.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τελευταία πρόκειται για εταιρεία ειδικού σκοπού (SPV) που συστήθηκε για τις ανάγκες της συμμετοχής της δημόσιας επιχείρησης αερίου σε περίπου 15 φωτοβολταϊκά έργα συνολικής ισχύος περίπου 500 MW. Τα πάρκα που θα αναπτυχθούν στη Δ. Μακεδονία ανήκουν, όπως αναφέρουν πηγές, σε ελληνική εταιρεία (EPC Contractor) που αναπτύσσει έργα ΑΠΕ από το 2014 έως και σήμερα.

Η ΔΕΠΑ Εμπορίας, με το deal που ανακοίνωσε την περασμένη Παρασκευή, κάνει το πρώτο της βήμα στον χώρο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ακολουθώντας με τη σειρά της τη στρατηγική κι άλλων ευρωπαϊκών εταιρειών φυσικού αερίου, που είναι η μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και το κυριότερο, η διαφοροποίηση του χαρτοφυλακίου και των δραστηριοτήτων της. Ως γνωστόν, η ΔΕΠΑ Εμπορίας διαθέτει και άδεια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ και η θυγατρική της «Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας» εκτός από φυσικό αέριο πουλά και προϊόντα ηλεκτρικού ρεύματος. Μεγάλο asset για την εταιρεία είναι και τα πρατήρια εφοδιασμού οχημάτων με φυσικό αέριο και βέβαια οι διεθνείς συμβάσεις καθώς και η συμμετοχή της στο FSRU Αλεξανδρούπολης.

Αναλυτές εκτιμούν ότι η είσοδος της ΔΕΠΑ Εμπορίας στις ΑΠΕ με το σημαντικό χαρτοφυλάκιο ισχύος 500 MW δημιουργεί υπεραξία στην εταιρεία, με αποτέλεσμα οι υποψήφιοι επενδυτές να συμπεριλάβουν στις αποτιμήσεις τους και το συγκεκριμένο asset.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στοιχεία αυτής της συναλλαγής θα ανέβουν άμεσα στο VDR της πώλησης, ενώ το ΤΑΙΠΕΔ θα είναι σε θέση να ζητήσει δεσμευτικές προσφορές το δίμηνο Μαρτίου-Απριλίου.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v