Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ερωτηματολόγιο της Επιτροπής Ανταγωνισμού σε κατασκευαστικές

Επιστολές σε κατασκευαστικές εταιρείες έστειλε η Επιτροπή, στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγει για τις συνθήκες ανταγωνισμού στον κλάδο. Ποια είναι τα επόμενα βήματα, σε περίπτωση που προκύψουν στοιχεία μη αποτελεσματικού ανταγωνισμού.

Ερωτηματολόγιο της Επιτροπής Ανταγωνισμού σε κατασκευαστικές

Επιστολές με τις οποίες ζητά πλήθος στοιχείων έστειλε η Επιτροπή Ανταγωνισμού σε 30 κατασκευαστικές εταιρείες, στο πλαίσιο του ελέγχου που διενεργεί στον κλάδο. Μάλιστα ζητά να λάβει τις σχετικές απαντήσεις εντός 10ημέρου.

Υπενθυμίζεται ότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού έχει εκκινήσει διαδικασία έρευνας με έμφαση στις οικονομικές δραστηριότητες που σχετίζονται με την ανάπτυξη οικοδομικών έργων και έργων υποδομών (συμπεριλαμβανομένων των έργων παραχωρήσεων), προκειμένου να αξιολογήσει εάν επικρατούν συνθήκες αποτελεσματικού ανταγωνισμού.

Εφόσον, στο πλαίσιο της έρευνας, διαπιστωθεί, κατ’ αρχάς, η μη ύπαρξη συνθηκών αποτελεσματικού ανταγωνισμού στον υπό διερεύνηση κλάδο, η Επιτροπή Ανταγωνισμού θα δημοσιοποιήσει τις απόψεις της, μέσω δημόσιας διαβούλευσης εντός διαστήματος 90 ημερών από την κίνηση της εν λόγω διαδικασίας. Η δημόσια διαβούλευση θα διαρκέσει τουλάχιστον τριάντα ημέρες.

Μετά το πέρας της δημόσιας διαβούλευσης και εφόσον η Επιτροπή Ανταγωνισμού διαπιστώσει ξανά ότι στον συγκεκριμένο κλάδο της οικονομίας δεν υπάρχουν συνθήκες αποτελεσματικού ανταγωνισμού, ανακοινώνει συγκεκριμένα μέτρα τα οποία θεωρεί ότι είναι τα απολύτως αναγκαία, πρόσφορα και σύμφωνα με την αρχή της αναλογικότητας, για τη δημιουργία συνθηκών αποτελεσματικού ανταγωνισμού.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι η Επιτροπή Ανταγωνισμού, μετά το πέρας της εν λόγω διαβούλευσης και αφού λάβει υπόψη τα αποτελέσματα αυτής, δύναται να επιβάλει, με απόφασή της που έχει εκτελεστό χαρακτήρα, τα συγκεκριμένα μέτρα, τα οποία θεωρεί ότι είναι τα απολύτως αναγκαία, πρόσφορα και σύμφωνα με την αρχή της αναλογικότητας για τη δημιουργία συνθηκών αποτελεσματικού ανταγωνισμού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v