Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ποιες πόλεις παίρνουν σειρά για δίκτυο φυσικού αερίου

Το επενδυτικό πρόγραμμα της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου προβλέπει την τροφοδοσία 34 πόλεων ενώ η έναρξη των εργασιών ξεκινά από αυτό τον μήνα.

Ποιες πόλεις παίρνουν σειρά για δίκτυο φυσικού αερίου

Επενδύσεις ύψους 272,5 εκατ. ευρώ στην πενταετία 2021-2025 προβλέπει το αναπτυξιακό πρόγραμμα της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ) που εγκρίθηκε από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

Οι επενδύσεις αφορούν την ανάπτυξη δικτύων διανομής φυσικού αερίου σε Στερεά Ελλάδα, Κεντρική Μακεδονία, Ανατολική Μακεδονία - Θράκη, Δυτική Ελλάδα, Δυτική Μακεδονία και Ήπειρο, όπου προβλέπεται ότι θα τροφοδοτηθούν πάνω από 68.000 νέοι καταναλωτές φυσικού αερίου, οικιακοί και επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με την απόφαση της ΡΑΕ, προβλέπεται η τροφοδοσία 34 πόλεων στις εν λόγω Περιφέρειες, ενώ η έναρξη των εργασιών ξεκινά από αυτό τον μήνα.

Συγκεκριμένα τον Μάρτιο 2021 ξεκινούν -σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα- οι εργασίες σε Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Δράμα και Ξάνθη και ακολουθούν:

Μάιο του 2021, Λαμία, Χαλκίδα, Θήβα, Κατερίνη, Κιλκίς και Σέρρες

Ιούλιο 2021, Λιβαδειά, Αμφισσα, Καρπενήσι, Βέροια, Γιαννίτση, Αλεξάνδρεια, Ορεστιάδα, Καβάλα.

Σεπτέμβριο 2021, Πάτρα, Αγρίνιο και Πύργος.

Οκτώβριο 2021, Καστοριά και Αργος Ορεστικό

Φεβρουάριο 2022, Γρεβενά, Μανιακοί, Δρέπανο, Φλώρινα, Μαυροδένδρι, Κρόκος, Περδίκκα, Ιωάννινα, Αρτα, Πρέβεζα, Ηγουμενίτσα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v