Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στην «πορτοκαλί» λίστα η Ελλάδα και από τους Ολλανδούς

Αναμένουμε, έστω και τώρα, η κυβέρνηση να αφήσει στην άκρη το σαθρό επικοινωνιακό της αφήγημα και να αναλάβει ουσιαστικές πρωτοβουλίες, τονίζουν Κ. Νοτοπούλου και Ν. Σαντορινιός.

Στην «πορτοκαλί» λίστα η Ελλάδα και από τους Ολλανδούς

«Κάθε μέρα πια, τα νέα για την πορεία του Τουρισμού στη χώρα μας είναι όλο και πιο δυσοίωνα. Η μία μετά την άλλη, από τις βασικές τουριστικές αγορές που στηρίζουν τον ελληνικό τουρισμό, εκδίδουν ταξιδιωτικές οδηγίες για τη χώρα μας. Μετά την υποβάθμιση της Ελλάδας στη λίστα των επισφαλών υγειονομικά χωρών από τις ΗΠΑ, τη Γερμανία και τη Μεγάλη Βρετανία, χθες μόλις, η Ολλανδία κατέταξε και αυτή τους ελληνικούς προορισμούς στην πορτοκαλί λίστα», καταγγέλλουν σε ανακοίνωσή τους Κ. Νοτοπούλου και Ν. Σαντορινιός.

«Σε αντίθεση με την "ανέμελη" κυβέρνηση και τον "άπραγο" υπουργό Τουρισμού, οι άνθρωποι του Τουρισμού βρίσκονται σε αναστάτωση και αδιέξοδο, αφού το πολυδιαφημισμένο άνοιγμα της τουριστικής σεζόν αποδεικνύεται ασταθές και επίφοβο για τη βιωσιμότητα των τουριστικών επιχειρήσεων και των χιλιάδων θέσεων εποχικής εργασίας.

Παρά τη γενικότερη πορεία της πανδημίας, η έλλειψη εφαρμογής ενός έγκαιρου σχεδίου στήριξης του Τουρισμού και των νησιών μας και η υγειονομική θωράκιση των προορισμών αποδεικνύεται τραγική πολιτική αμέλεια, που θέτει σε κίνδυνο και τη φετινή τουριστική σεζόν. Αναμένουμε, έστω και τώρα, η κυβέρνηση να αφήσει στην άκρη το σαθρό επικοινωνιακό της αφήγημα και να αναλάβει ουσιαστικές πρωτοβουλίες.



...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v