Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τέλος στην αναμετάδοση των καναλιών Novasports από τη Vodafone TV

Διακόπτεται η συνεργασία των δύο εταιρειών στην αναμετάδοση αθλητικού περιεχομένου. Ξεκινούν οι ανακατατάξεις στην αγορά της συνδρομητικής τηλεόρασης, μετά την εξαγορά της Wind από τη United Group.

Τέλος στην αναμετάδοση των καναλιών Novasports από τη Vodafone TV

Με τη διακοπή της συνεργασίας NOVA - Vodafone TV συνεχίζεται το ντόμινο των αλλαγών στην αγορά της συνδρομητικής τηλεόρασης. Ο ανταγωνισμός «κορυφώνεται» μεταξύ των ελληνικών παρόχων ενώ νέοι διεθνείς «παίκτες» φαίνεται να μπαίνουν στην αγορά, δημιουργώντας νέα δεδομένα.

Σύμφωνα με ανάρτηση της Vodafone TV στον ιστόστοπό της, η συμφωνία με τη NOVA έληξε και οι συνδρομητές της έχουν το δικαίωμα της καταγγελίας της σύμβασης αζημίως, αναλόγως το πρόγραμμα που έχουν με τη Vodafone.

«Από τις 15/10/2021 τα κανάλια Novasports δεν θα είναι πλέον διαθέσιμα στο πακέτο Vodafone TV Sports kids της υπηρεσίας Vodafone TV, είτε ως πρόσθετη υπηρεσία στο πρόγραμμα Vodafone Home Triple Play είτε ως ξεχωριστή υπηρεσία συνδρομητικής τηλεόρασης για τους συνδρομητές Vodafone Home Double Play, λόγω της λήξης της σχετικής συμφωνίας με τον πάροχο περιεχομένου», αναφέρει η Vodafone.

Μάλιστα επισημαίνει ότι οι «συνδρομητές που επηρεάζονται, έχουν, ανάλογα με το ενεργό τους πρόγραμμα, το δικαίωμα καταγγελίας αζημίως (εξαιρούνται τυχόν επιδοτήσεις) εντός δύο μηνών από τις 15/10/2021».

Δεν είναι τυχαίο ότι πρόσφατα η διοίκηση της United Group είχε διαπιστώσει ότι η συμφωνία με Vodafone αλλά και Wind είχε γίνει «πολύ φθηνά», ουσιαστικά προαναγγέλλοντας αύξηση στο κόστος ενσωμάτωσης του περιεχόμενου της από άλλες πλατφόρμες.

Η εξαγορά παράλληλα εκτιμάται ότι θα επηρεάσει και την πορεία των συζητήσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη μεταξύ της Nova και της Vodafone Ελλάδος για την είσοδο της πρώτης στην κινητή τηλεφωνία ως εικονικού παρόχου (MVNO).

Έτσι από την ερχόμενη εβδομάδα το Vodafone TV, όπως αναφέρει, θα προσφέρει «2.500 ώρες αποκλειστικού περιεχόμενου μέσα από τον μεγαλύτερο on-demand κατάλογο, το σπίτι της ΗΒΟ, με ειδικά αφιερώματα, αποκλειστικές πρεμιέρες, πάνω από 50 κανάλια για όλους, blockbuster ταινίες και τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην ιστορία της τηλεόρασης!».

Ωστόσο νέες εξελίξεις μπορεί να προκαλέσει το αναμενόμενο λανσάρισμα της συνδρομητικής πλατφόρμας HBO Max στην Ελλάδα. Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του μήνα δημοσιεύτηκε στο LinkedIn μία αγγελία εργασίας από τη Wanrer Media, που αναζωπύρωσε και πάλι τις φήμες ότι έρχεται στην χώρα μας.

Το λανσάρισμα της πλατφόρμας HBO Max δημιουργεί και ερωτήματα για τη συνέχιση ή όχι της συνεργασίας της HBO με τη συνδρομητική τηλεοπτική πλατφόρμα της Vodafone, η οποία ήδη διέκοψε τη συνεργασίας της με τη NOVA.

Υπενθυμίζεται ότι μετά από 20 τουλάχιστον χρόνια, η Super League «χωρίστηκε» σε δύο πλατφόρμες συνδρομητικής τηλεόρασης, με την Cosmote να μπαίνει δυναμικά στη Super League, υποχρεώνοντας τους λάτρεις του ελληνικού ποδοσφαίρου να πρέπει να διαλέξουν ποιες από τις 14 ομάδες θα παρακολουθήσουν ή αν θα γίνουν συνδρομητές και στις δύο πλατφόρμες.

Η Nova μάλιστα, προκειμένου να κάνει ελκυστική τη δική της πλατφόρμα, αναμένεται να λανσάρει ένα ενιαίο πακέτο σταθερής - κινητής τηλεφωνίας και συνδρομητικής τηλεόρασης, που θα προσπαθήσει να το κάνει ελκυστικό προς τους συνδρομητές της.

Ήδη πάντως ο ανταγωνισμός είναι σκληρός καθώς ιδιαίτερα αυξημένη είναι στη χώρα μας η διάδοση του Netflix, όπου εκτιμήσεις ανεβάζουν τον αριθμό των συνδρομητών του αρκετά πάνω από το μισό εκατομμύριο.

Σημαντικό ρόλο πάντως στις εξελίξεις θα παίξει και η απόφαση της κυβέρνησης αν θα επιστρέψει ο φόρος στη συνδρομητική TV. Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να αποφασίσει αν από την 1η Οκτωβρίου 2021 θα επιστρέψει το ειδικό τέλος συνδρομητικής τηλεόρασης (10%). Η εφαρμογή του μέτρου, το οποίο αποφέρει 18 εκατ. ευρώ στα ταμεία του Δημοσίου, επιβαρύνει τον κλάδο της συνδρομητικής και είχε ανασταλεί για ένα έτος, με απόφαση της σημερινής κυβέρνησης. Πρόκειται για ένα μνημονιακό μέτρο, το οποίο επιβλήθηκε στο πλαίσιο του τρίτου ελληνικού προγράμματος, ύστερα από πρόταση της ΕΙΤΗΣΕΕ, και εφαρμόστηκε από την 1η Ιουνίου 2016.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v