Ποιοι εμβολιασμένοι χάνουν 31 Γενάρη το πιστοποιητικό

Θα εφαρμοστεί κανονικά το πρόστιμο των 100 ευρώ στους άνω των 60 ετών που δεν εμβολιάστηκαν. Πότε λήγει το πιστοποιητικό εμβολιασμού για τους ενήλικες.

Ποιοι εμβολιασμένοι χάνουν 31 Γενάρη το πιστοποιητικό

Απότομη πτώση των κρουσμάτων καταγράφει η κυβέρνηση, θεωρώντας ότι αποτελεί ένα δείγμα αισιοδοξίας, παρότι η πανδημία δεν επιτρέπει εφησυχασμό. Όπως δήλωσε ο Γ. Οικονόμου, παρότι το 80% των κρουσμάτων είναι με τη μετάλλαξη Όμικρον, οι μισές από τις νοσηλείες προέρχονται από τη μετάλλαξη Δέλτα.

Επτά στους 10 νοσηλευόμενους είναι άνω των 55 ετών και οι περισσότεροι που χρειάζονται μηχανική υποστήριξη είναι ανεμβολίαστοι, συμπλήρωσε.

Κατέγραψε ότι εννέα στους 10 πολίτες άνω των 60 ετών έχουν πλέον εμβολιαστεί. Οσοι δεν το έπραξαν χωρίς σοβαρό λόγο (σ.σ. ιατρική γνωμάτευση) θα κληθούν να πληρώσουν το πρόστιμο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θύμισε ότι μέχρι 31 Ιανουαρίου όλοι οι πολίτες άνω των 18 ετών που έχουν συμπληρώσει επτά μήνες από τη δεύτερη δόση (ή τρεις μήνες αν έκαναν το Johnson & Johnson) θα πρέπει να έχουν κάνει την αναμνηστική δόση. Σε διαφορετική περίπτωση, θα λήγει το πιστοποιητικό εμβολιασμού και θα χάνουν τα σχετικά προνόμια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v