Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρύθμιση για 48 δόσεις στα αναδρομικά συνταξιούχων

Διάταξη που προωθείται στη Βουλή θα δίνει τη δυνατότητα στους συνταξιούχους να ρυθμίζουν το φόρο εισοδήματος και τα πρόστιμα που προκύπτουν από τροποποιητικές δηλώσεις σε έως και 48 δόσεις με εισοδηματικά κριτήρια.

Ρύθμιση για 48 δόσεις στα αναδρομικά συνταξιούχων

Λύση στο πρόβλημα της φορολόγησης των αναδρομικών ποσών που εισπράττουν δικαιούχοι από συντάξεις προηγουμένων ετών επιχειρούν να δώσουν το Υπουργείο Οικονομικών και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι έτοιμη διάταξη που αναμένεται να κατατεθεί άμεσα στη Βουλή και δίνει τη δυνατότητα στους συνταξιούχους να ρυθμίζουν το φόρο εισοδήματος και τα πρόστιμα που προκύπτουν από τροποποιητικές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος για συντάξεις που καταβάλλονται αναδρομικά, σε έως και 48 δόσεις με εισοδηματικά κριτήρια, σύμφωνα με όσα προβλέπονται για την πάγια ρύθμιση.

Ταυτόχρονα, η ΑΑΔΕ ανοίγει αύριο την πλατφόρμα ώστε οι συνταξιούχοι να μπορούν να ρυθμίσουν σε έως και 48 δόσεις το φόρο εισοδήματος από τις δηλώσεις που οι συνταξιούχοι υπέβαλαν πέρυσι μέχρι τον Δεκέμβριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v