Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο Δ.Σ. στο Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων

Ποια τα νέα μέλη και οι αρμοδιότητες. Αποτίμηση όσων έγιναν και προσδοκίες για περαιτέρω εμβάθυνση της διεξαγόμενης έρευνας.

Νέο Δ.Σ. στο Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων

Νέο διοικητικό συμβούλιο στο Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων (ΙΤΕΠ), αναδείχθηκε από τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της ετήσιας γενικής συνέλευσης που έγινε χθες Τρίτη 15 Μαρτίου 2022.

Το νέο Δ.Σ., συγκροτήθηκε σε σώμα, ως ακολούθως:

  • Πρόεδρος: Σβύνου Κωνσταντίνα
  • Αντιπρόεδρος Α’: Λεβέντης Κώστας
  • Αντιπρόεδρος Β’: Άγγλος Γιάννης
  • Γενική Γραμματέας: Τετράδη Χριστίνα
  • Ταμίας: Βούλγαρης Χαράλαμπος
  • Μέλη: Δοξιάδης Απόστολος και Ζαχαράτος Μάκης
  • Αναπληρωματικοί: Μέριανος Κωνσταντίνος, Πολλάλης Δημήτρης

Σε δήλωσή της η επανεκλεγείσα πρόεδρος του ΙΤΕΠ Κωνσταντίνα Σβύνου ανέφερε:

«Καταφέραμε στην τελευταία 4ετία, με τις έρευνες, την αξιοπιστία, την συνέπεια, την συνέχεια, αλλά και τις συνεργασίες μας και τη στοχευμένη διάχυση και διαχείριση των δεδομένων, να αναδείξουμε το ΙΤΕΠ σε σημείο αναφοράς για τον ελληνικό Τουρισμό. Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Αλέξανδρο Βασιλικό και το διοικητικό συμβούλιο, για την εμπιστοσύνη και τη στήριξη μέσα και από τη διαρκή ανάθεση μελετών. Και βέβαια πολύ σημαντικό ρόλο στις θετικές αυτές εξελίξεις διαδραμάτισαν το ΔΣ του ΙΤΕΠ, ο γενικός διευθυντής καθηγητής Γιώργος Πετράκος και η επιστημονική μας συνεργάτης Σοφία Πανούση, τους οποίους ευχαριστώ».

Και καταλήγει:

«Καταφέραμε στην προηγούμενη θητείας το Ινστιτούτο:

  • Να γίνει ευρύτερα γνωστό,
  •  Να αναγνωριστεί από την ερευνητική, αλλά και την ξενοδοχειακή κοινότητα,
  • Να αποτελεί το σημείο αναφοράς της Τουριστικής Ηγεσίας και
  • Να αναδείξει τη συμβολή του ξενοδοχειακού κλάδου τόσο στον τουριστικό τομέα, όσο και σε ολόκληρη την ελληνική οικονομία.

Συνεχίζουμε και επιταχύνουμε περαιτέρω το σημαντικό έργο που επιτελούμε, με μια σειρά ερευνών, που αφορούν τρέχοντα θέματα, έκτακτα γεγονότα, αλλά και τις προκλήσεις του μέλλοντος».

Υπενθυμίζεται ότι το ΙΤΕΠ πραγματοποιεί συνεχή καταγραφή των βασικών δεικτών των Επιδόσεων της Ελληνικής Ξενοδοχίας με:

  • την ετήσια απολογιστική έρευνα που αποτυπώνει την πορεία, τις επιδόσεις και τις ανάγκες του ξενοδοχειακού κλάδου
  • τις έρευνες συγκυρίας στην αρχή του έτους, στις οποίες καταγράφονται οι εκτιμήσεις των ξενοδόχων για την τρέχουσα τουριστική περίοδο
  • τις έρευνες Πάνελ που παρακολουθούν σε εβδομαδιαία βάση τα κυριότερα μεγέθη της εκάστοτε τουριστικής περιόδου, μία για τη θερινή περίοδο και μία για τη χειμερινή περίοδο

Οι κύριες δραστηριότητες του ΙΤΕΠ, έχουν ως εξής:

Έρευνα

Κύρια δραστηριότητα του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων είναι η εκπόνηση επιστημονικών μελετών και η διενέργεια ερευνών πεδίου. Οι έρευνες του ΙΤΕΠ κάλυψαν ένα σημαντικό κενό που υπήρχε στην τουριστική βιβλιογραφία και αποτελούν σημείο αναφοράς και πηγή πληροφόρησης για τους ερευνητές του τουρισμού, αλλά και για όλους τους εμπλεκομένους ιδιωτικών και δημόσιων τουριστικών φορέων.

Εκπόνηση Μελετών για Λογαριασμό Τρίτων

Το Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων έχει αναλάβει την εκπόνηση μελετών κατ’ ανάθεση ιδιωτικών και δημόσιων φορέων. Οι μελέτες αυτές είναι ειδικού ενδιαφέροντος των αναδόχων και έχουν επίσης δημοσιευτεί.

Παροχή Συμβουλευτικών Υπηρεσιών

Το Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες προς το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο, την Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων και προς κάθε άλλον τουριστικό φορέα.

Συνέδρια

Το Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων διοργανώνει διεθνή συνέδρια για τον τουρισμό με σκοπό να φέρει σε επαφή ερευνητές, επαγγελματίες και φοιτητές του τουρισμού για ανταλλαγή απόψεων και την προώθηση της έρευνας στον τομέα του τουρισμού.

Διάχυση πληροφοριών

Το Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων, χάρη στο βιβλιογραφικό του έργο, αλλά την πλούσια βάση δεδομένων για τον ελληνικό και διεθνή τουρισμό που έχει συγκεντρώσει, παρέχει δωρεάν σε φοιτητές, ερευνητές, αλλά και σε όποιον άλλο ζητήσει, τα στατιστικά δεδομένα που έχει στη διάθεσή του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v