Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λογαριασμοί ρεύματος: Αυτές είναι οι αναλυτικές χρεώσεις όλων των προμηθευτών

Πόσο χρεώνουν την κιλοβατώρα οι προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος, σε τι τιμή την αγοράζει ο καταναλωτής. Δείτε τον αναλυτικό πίνακα της ΡΑΕ.

Λογαριασμοί ρεύματος: Αυτές είναι οι αναλυτικές χρεώσεις όλων των προμηθευτών

Συγκριτικό πίνακα με τις αναλυτικές χρεώσεις και τα τιμολόγια των προμηθευτών ηλεκτρικού ρεύματος δημοσίευσε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (δείτε στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό"). 

Σημειώνεται ότι οι τιμές των προμηθευτών για τον Αύγουστο κυμαίνονται από τα 0,476 έως και το 1 ευρώ ανά κιλοβατώρα, ενώ η κρατική επιδότηση είναι στα 0,337 ευρώ ανά κιλοβατώρα. Οι τιμές αυτές είναι υψηλές καθώς οι προμηθευτές έχουν ενσωματώσει σε αυτές τη ρήτρα αναπροσαρμογής.

Οι τιμοκατάλογοι

Σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τις ιστοσελίδες των εταιρειών παροχής ρεύματος, η ΔΕΗ ανακοίνωσε τιμή κιλοβατώρας 0,486 ευρώ και αφορά τις μηνιαίες καταναλώσεις μέχρι τις 2.000 κιλοβατώρες. Το πάγιο είναι στα 3,5 ευρώ το μήνα. Έτσι, με την κρατική επιδότηση η τιμή της κιλοβατώρας πέφτει στα 0,149 ευρώ.

Ωστόσο, ακόμη πιο φθηνή κιλοβατώρα διαμορφώνει η εταιρεία ΗΡΩΝ. Αν και αυτή είναι στα 0,595 ευρώ ανά Κιλοβατώρα με πάγια χρέωση τα 3 ευρώ ανά μήνα, εντούτοις παρέχει έκπτωση συνέπειας 20% με αποτέλεσμα αυτή να προσγειώνεται στα 0,476 ευρώ ανά κιλοβατώρα. Με την κρατική επιδότηση η τελική τιμή για τα νοικοκυριά υποχωρεί στα 0,139 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

Την υψηλότερη τιμή της αγοράς την ανακοίνωσε η Elpedison. Τα τιμολόγια της κυμαίνονται από 0,939 έως και 1 ευρώ ανά κιλοβατώρα και με πάγια έως 4,99 ευρώ. Ωστόσο η εταιρεία παραπέμπει σε νεότερες ανακοινώσεις της για τη χορήγηση έξτρα εκπτώσεων από τον Σεπτέμβριο.

Η NRG ανάρτησε χθες αργά το βράδυ τιμές κιλοβατώρας για προγράμματα που απευθύνονται σε οικιακούς καταναλωτές 0,499 έως 0,569 ευρώ ανά κιλοβατώρα και πάγιες χρεώσεις 4,8 έως 5 ευρώ.

Η Protergia, έχει ανακοινώσει εύρος τιμών από 0,549 έως 0,568 ευρώ ανά κιλοβατώρα και με πάγιες χρεώσεις από 1 έως 5 ευρώ.

Η ZENIΘ, ανάρτησε τιμή 0,519 ευρώ ανά κιλοβατώρα και με πάγια μηνιαία χρέωση 4,5 ευρώ.

Η «Φυσικό Αέριο Ελλάδος» ανάρτησε τιμή 0,563 ευρώ ανα κιλοβατώρα για τους συνεπείς πελάτες και 0,583 ευρώ χωρίς συνέπεια. Η πάγια χρέωση ανέρχεται στα 5 ευρώ.

Η Watt & Volt γνωστοποίησε τιμή στα 0,585 ευρώ ανά κιλοβατώρα χωρίς πάγιο, ενώ η Volterra 0,67 ευρώ με 4,5 ευρώ πάγια μηνιαία χρέωση.

Κάθε μήνα, την 20η ημερολογιακή ημέρα, οικιακοί καταναλωτές και επιχειρήσεις θα ενημερώνονται από τις εταιρείες (μέσα από τις ιστοσελίδες τους) για τα τιμολόγια τους. Στη συνέχεια πιάνοντας το κουμπιουτεράκι… θα κάνουν τους υπολογισμούς και θα αφαιρούν από τις ανταγωνιστικές χρεώσεις την ενίσχυση προκειμένου να ερευνούν κατά πόσο ο πάροχος τους, τους προσφέρει τιμή με βάση τις προτιμήσεις τους. Άρα η τελική τιμή πληρωμής της κατανάλωσης θα καθορίζεται από το ύψος της τιμής της κιλοβατώρας που ανακοινώνει ο προμηθευτής και το ύψος της κρατικής επιδότησης.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v