Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επίσκεψη στη Silicon Valley για έξι ελληνικές startups

Νεοφυείς επιχειρήσεις του Elevate Greece σε ελληνική αποστολή στις ΗΠΑ από σήμερα έως και τις 11 Νοεμβρίου, αναζητώντας χρηματοδότες. Συναντήσεις με πανεπιστήμια και Venture Capital Funds.

Επίσκεψη στη Silicon Valley για έξι ελληνικές startups

Έξι μέλη του  Elevate Greece και συγκεκριμένα οι εταιρείες iComat, Digital Commerce Intelligence, Hosthub, Phenometry, BibeCoffe και Gaspardesk, θα συμμετέχουν σε αποστολή στο Σαν Φρανσίσκο για να… «διαφημίσουν» την χώρα μας στο παγκόσμιο σύστημα των startups.

Της ελληνικής αποστολής θα ηγηθεί ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας, ενώ μαζί του στη «Μέκκα» των startup επιχειρήσεων θα βρεθούν ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης και ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας Ιωάννης Σμυρλής.

Ο σκοπός της επίσκεψης είναι η εξωστρέφεια του οικοσυστήματος καινοτομίας, η παρουσίαση των ευνοϊκών συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί πλέον στην Ελλάδα για την προσέλκυση επενδύσεων και η κινητοποίηση και αξιοποίηση διαπρεπών Ελλήνων επιστημόνων, ακαδημαϊκών και επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή της Καλιφόρνιας.

Οι επαφές θα περιλαμβάνουν συναντήσεις με επιστήμονες από τα Πανεπιστήμια Stanford, Berkley, USF, επιχειρηματίες και ανώτερα στελέχη εταιριών από τον χώρο της υψηλής τεχνολογίας, εκπροσώπους εθνικών φορέων προώθησης επενδύσεων και καινοτομίας που λειτουργούν στις ΗΠΑ, καθώς και πολιτειακούς αξιωματούχους.

Στην ατζέντα των επαφών βρίσκεται επίσης η θεμελίωση ενός δικτύου επικοινωνίας και προώθησης των ελληνικών νεοφυών επιχειρήσεων στη Silicon Valley, κατά την πρακτική των περισσότερων χωρών της ΕΕ.

Επίσης, έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις με συλλόγους της Ομογένειας, όπου οι υφυπουργοί αναμένεται να παρουσιάσουν το νέο επιχειρηματικό περιβάλλον που υπάρχει στην Ελλάδα, την ανάδυση του οικοσυστήματος καινοτομίας και το γεγονός πως η χώρα μας αποτελεί πλέον έναν εξωστρεφή, επενδυτικό προορισμό που προσελκύει εταιρείες με παγκόσμια εμβέλεια από τον χώρο της καινοτομίας και των νέων τεχνολογιών.

Το «προφίλ» των εταιρειών

iComat

Πρόκειται για μια Spinoff του Πανεπιστημίου του Bristol, η οποία αναπτύσσει σύνθετα και πρωτοποριακά υλικά, όπως για παράδειγμα ένα ύφασμα από ανθρακονήματα, αλλά και το μηχάνημα το οποίο τo παράγει μαζικά. 

Τα εξαρτήματα από τα υλικά αυτά είναι πιο ελαφριά, πιο φθηνά (και με υψηλές αντοχές) σε σχέση με το ατσάλι για παράδειγμα, και προορίζονται για την αεροδιαστημική βιομηχανία, την αυτοκινητοβιομηχανία και την αμυντική βιομηχανία.

Digital Commerce Intelligence

Οι λύσεις της εταιρείας δίνουν τη δυνατότητα στις κορυφαίες επωνυμίες του κόσμου να λαμβάνουν στρατηγικές αποφάσεις ηλεκτρονικού εμπορίου παρέχοντας αιχμηρή ευφυΐα egde σχετικά με τις τάσεις της online αγοράς τους, τη δυναμική των ανταγωνιστών τους και την απόδοση των επωνυμιών τους.

Ο ιδιόκτητος αλγόριθμός με δυνατότητα AI αποκτά δεδομένα σε πραγματικό χρόνο από τις κορυφαίες πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου της Νοτιοανατολικής Ασίας και τα μετατρέπει σε έτοιμα προς χρήση, πρακτικά insight απόδοσης πωλήσεων που παρέχονται στους διαδραστικούς πίνακες εργαλείων.

Hosthub

Με τη χρήση των υπηρεσιών της Hosthub (πρώην Syncbnb), οι ιδιοκτήτες και διαχειριστές ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης μπορούν να προσφέρουν τα ακίνητά τους σε πολλά κανάλια και διεθνείς πλατφόρμες ταυτόχρονα, καθώς και να διαχειρίζονται τις κρατήσεις και τη διαθεσιμότητα χωρίς περίπλοκες διαδικασίες, περιττά έξοδα και χαμένο χρόνο.

Η Hosthub, ένας από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους channel managers για βραχυχρόνια μίσθωση στον κόσμο, ξεκίνησε το 2018 και παρουσίασε εντυπωσιακή άνοδο στα δυο πρώτα χρόνια πριν από την πανδημία, αποκτώντας πελάτες σε 87 χώρες και προσφέροντας έναν μοναδικό συνδυασμό κορυφαίων υπηρεσιών και φανατικής υποστήριξης πελατών, μετατρέποντας ιδιοκτήτες και διαχειριστές καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης σε ενεργούς πρεσβευτές της Hosthub σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Κατά την πανδημία, η ομάδα της Hosthub εντόπισε τις χώρες όπου η βραχυχρόνια μίσθωση και ο εσωτερικός τουρισμός συνέχισαν να λειτουργούν απρόσκοπτα (π.χ. ΗΠΑ, Αυστραλία κ.ά.).

 Phenometry

Πρόκειται για το ελληνικό software που σχεδιάζει από… ποντίκια για PC μέχρι αεροπλάνα. Η εταιρεία αναπτύσσει το PHI, ένα πρόγραμμα software για Computer-aided Design (CAD) εξειδικευμένο για τη…μοντελοποίηση ελεύθερων επιφανειών και τον σχεδιασμό αντικειμένων, από τα προϊόντα καταναλωτή όπως για παράδειγμα ένα ποντίκι για ηλεκτρονικό υπολογιστή, μέχρι τα μέρη ενός αυτοκινήτου, μιας μοτοσικλέτας, ενός αεροπλάνου ή ενός θαλάσσιου σκάφους αναψυχής.

BibeCoffe

Η BibeCoffee εξοπλίζει τις εταιρείες εμπορίας και διάθεσης καφέ με ένα εργαλείο ελέγχου των σημείων με τα οποία συνεργάζονται και διαθέτουν το προϊόν τους, σε πραγματικό χρόνο.

Με γνώμονα την εξασφάλιση της ποιότητας του καφέ, η BibeCoffee μετατρέπει όλες τις επαγγελματικές μηχανές καφέ σε έξυπνα τερματικά ακριβείας, εγκαθιστώντας τις ΙοΤ συσκευές της εσωτερικά σε οποιαδήποτε επαγγελματική μηχανή καφέ, ανεξαρτήτως κατασκευαστή και έτους παραγωγής. Η υπηρεσία προσφέρεται σε οποιονδήποτε διαθέτει επαγγελματικές μηχανές καφέ από μεγάλες εταιρείες διανομής, μέχρι αλυσίδες και μεμονωμένα καταστήματα, καθώς και εταιρείες συντήρησης και διάθεσης μηχανών.

Gaspardesk

Η Gaspardesk είναι μία πλατφόρμα που βοηθά τις εταιρείες να επιλύουν αυτόματα το 40% των μηνιαίων αιτημάτων υποστήριξης IT helpdesk των εργαζομένων τους μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα και χωρίς ανθρώπινη συμμετοχή.

Πρόσφατα συγκέντρωσε έναν κύκλο χρηματοδότησης 2,3 εκατομμυρίων δολαρίων. Στο γύρο συμμετείχαν οι VentureFriends, L-Stone Capital και πολλοί angel investors.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v