Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Market Pass: Πόσα χρήματα δικαιούστε, πότε θα τα λάβετε

Την 1η Φεβρουαρίου ανοίγει η πλατφόρμα για υποβολή αιτήσεων. Πώς και πότε θα λάβετε τα χρήματα του επιδόματος αγοράς τροφίμων, πόσα δικαιούστε, σε ποιες περιπτώσεις δεν τα δικαιούστε.

Market Pass: Πόσα χρήματα δικαιούστε, πότε θα τα λάβετε

Οικονομική ενίσχυση από 22 έως 100 ευρώ τον μήνα θα αρχίσουν να λαμβάνουν τα νοικοκυριά από τις αρχές Μαρτίου για αγορές από καταστήματα τροφίμων, καθώς την 1η Φεβρουαρίου ανοίγει η πλατφόρμα vouchers.gov.gr για την υποβολή αιτήσεων.

Το Market Pass θα δοθεί είτε με τη μορφή άυλης ψηφιακής κάρτας, που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά σε καταστήματα τροφίμων, είτε με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό. Στην περίπτωση αυτή, οι δικαιούχοι θα λάβουν το 80% της ενίσχυσης, ενώ μπορούν να το δαπανήσουν όπου επιθυμούν.

Μονομελές νοικοκυριό θα επιδοτείται με 22 ευρώ τον μήνα, οι έγγαμοι χωρίς παιδιά και οι μονογονεϊκές οικογένειες με ένα παιδί με 32 ευρώ, ενώ ζευγάρι με ένα παιδί και μονογονεϊκές με 2 παιδιά θα λαμβάνουν ενίσχυση 42 ευρώ τον μήνα.

Τα πρώτα χρήματα θα πιστωθούν στους καταναλωτές έως τις 3 Μαρτίου για αιτήσεις που θα υποβληθούν έως τις 28 Φεβρουαρίου, και έως τις 20 Μαρτίου για όσες αιτήσεις κατατεθούν μέχρι τις 15 Μαρτίου. Για τους υπόλοιπους μήνες, η πληρωμή θα πραγματοποιείται έως την τρίτη μέρα κάθε μήνα.

Για τη χορήγηση του Market Pass, το ετήσιο εισόδημα ορίζεται σε 16.000 ευρώ για τον άγαμο και στα 24.000 ευρώ για τους έγγαμους και τις μονογονεϊκές οικογένειες, προσαυξημένο κατά 5.000 ευρώ για εξαρτώμενο μέλος, ενώ η ακίνητη περιουσία δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 250.000 ευρώ για τα μονομελή νοικοκυριά και τα 400.000 ευρώ για τους έγγαμους.

Από τη χορήγηση της ενίσχυσης επίσης εξαιρούνται:

  • Τα φυσικά πρόσωπα που δηλώνονται στη Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων φορολογικού έτους 2021 ως εξαρτώμενα μέλη του υπόχρεου κατά το άρθρο 11 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος.
  • Τα φυσικά πρόσωπα που δηλώνουν στη Δήλωση Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων φορολογικού έτους 2021 ότι φιλοξενούνται.
  • Τα φυσικά πρόσωπα που εμπίπτουν στον φόρο πολυτελούς διαβίωσης για το φορολογικό έτος 2021.
  • Οι φορολογικοί κάτοικοι αλλοδαπής.
  • Τα φυσικά πρόσωπα που δεν έχουν υποβάλει δήλωση φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2021 έως και την 31η.12.2022.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v