Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γεωργιάδης: Δεν τίθεται ζήτημα για νέο Fuel Pass προς το παρόν

Οι τιμές στα καύσιμα αυτή τη στιγμή παραμένουν πολύ χαμηλότερες, δήλωσε ο υπ. Ανάπτυξης. «Η γενική εικόνα των διεθνών αγορών δεν είναι εικόνα πανικού».

Γεωργιάδης: Δεν τίθεται ζήτημα για νέο Fuel Pass προς το παρόν

«Έχουμε περάσει τον μισό χειμώνα. Η κατανάλωση των καυσίμων ήταν τελικά μικρότερη από αυτή που είχαν προϋπολογίσει όλες οι χώρες. Όλες οι αποθήκες καυσίμων στις ευρωπαϊκές χώρες είναι γεμάτες και δεν υπάρχει εκβιασμός απο τις αγορές» δήλωσε στην ΕΡΤ ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, εκτιμώντας ότι οι τιμές το επόμενο διάστημα θα υποχωρήσουν.

Για το ενδεχόμενο διάθεσης νέου Fuel Pass ο υπουργός απάντησε ότι «αυτή τη στιγμή δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα. Οι τιμές στα καύσιμα αυτή τη στιγμή παραμένουν πολύ χαμηλότερες», επισημαίνοντας ότι η τιμή στο πετρέλαιο θέρμανσης είναι χαμηλότερη τώρα από όταν ξεκίνησε η διάθεσή του.

«Αυτή τη στιγμή η γενική εικόνα των διεθνών αγορών δεν είναι εικόνα πανικού», πρόσθεσε ο υπουργός, γεγονός στο οποίο βοήθησε, όπως είπε, ο σχετικά ήπιος χειμώνας στην Ευρώπη.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χριστόφορος Βερναρδάκης μιλώντας στην ίδια εκπομπή για την ενεργειακή ακρίβεια κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει πρωτοβουλίες και να μειώσει τον ΦΠΑ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v