Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέος κύκλος με προσφορές σε κινητή και σταθερή τηλεφωνία

Μειώσεις τιμών και προσφορές που αλλάζουν σημαντικά τα δεδομένα στην αγορά. Τι πρέπει να γνωρίζετε για τις επιλογές στη σταθερή και τι στην κινητή τηλεφωνία. Τα συνδυαστικά πακέτα.

Νέος κύκλος με προσφορές σε κινητή και σταθερή τηλεφωνία

Σε … εγρήγορση θέτουν τους συνδρομητές κινητής και σταθερής τηλεφωνίας οι τηλεπικοινωνιακές εταιρείες οι οποίες προχωρούν σε μειώσεις τιμών και προσφορές που αλλάζουν σημαντικά τα δεδομένα και μπορούν να γλιτώσουν κάθε μήνα σημαντικά ποσά από τα έξοδα του νοικοκυριού.

Με τα νέα δεδομένα, στην σταθερή τηλεφωνία κερδισμένοι είναι όσοι επιλέγουν υψηλές ταχύτητες internet και συνδυαστικά πακέτα γλιτώνοντας μέχρι και 35 ευρώ το μήνα, ενώ στην κινητή τηλεφωνία όσοι ζητούν υψηλά δεδομένα και απεριόριστη ομιλία.

Στη φαρέτρα των προσφορών εισέρχεται το κίνητρα ότι ακόμη και αν διακοπεί ένα τηλέφωνο λόγω καθυστέρησης πληρωμής ο πελάτης εντελώς δωρεάν δύναται να έχει πρόσβαση στη βασική χρήση του internet.

Σταθερή τηλεφωνία

Με αυξημένες ταχύτητες και χαμηλότερες τιμές συμβολαίων η τηλεπικοινωνιακή αγορά διεκδικεί επιπλέον μερίδιο στην σταθερή ευρυζωνικότητα. Μετά τα νέα πακέτα της Nova, που συνόδευσαν την ολοκλήρωση της συγχώνευσης της με την Wind, ήρθε η μείωση τιμών από την Cosmote.

Στο πλαίσιο αυτό η Cosmote ξεκίνησε στα τέλη Γενάρη μια νέα προωθητική ενέργεια η οποία θα διαρκέσει μέχρι και τις 31 Μαρτίου και περιλαμβάνει εμπορικά πακέτα FTTH με ταχύτητες 300Mbps, 500Mbps και 1Gbps σε οικονομική τιμή. Μέσω αυτής, οι συνδρομητές έχουν την δυνατότητα να αποκτήσουν το Cosmote Fiber 300 Unlimited στα 36,90€ από 44,90€ το μήνα, το Cosmote Fiber 500 Unlimited με 41,90€ έναντι 54,90€ που ίσχυε πριν την προσφορά και το Cosmote Fiber 1Gbps Unlimited, με 49,90€ έναντι 69,90€.

Οι παραπάνω τιμές ισχύουν για συμβόλαιο με 24μηνη δέσμευση, ενώ κάθε πακέτο περιλαμβάνει απεριόριστες κλήσεις σε σταθερά και κινητά.

Παράλληλα η εταιρεία ανακοίνωσε και νέες τιμές για τα πακέτα Double Play και Fiber 100 και 200 Mbps οι οποίες ξεκινούν από 39.90 ευρώ για συνδέσεις με ταχύτητα έως 50 Mbps και Cosmote TV Cinema pack και φτάνουν έως τα 59,90 ευρώ για συμβόλαια Fiber 200 Unlimited και Cosmote TV Full Pack). Το ιδιόκτητο δίκτυο FTTH της Cosmote, έχει παρουσία σε περίπου 1 εκατομμύριο σπίτια κι επιχειρήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του 2023 η Nova είχε βάλει «φωτιά» στην αγορά με πακέτα ευρυζωνικών FTTH συνδέσεων με μηνιαίο κόστος σύνδεσης 33 ευρώ για ταχύτητες έως και 1Gbps και 26 ευρώ για σύνδεση 500 Mbps. Τα εν λόγω πακέτα βέβαια αφορούν συνδέσεις που πραγματοποιούνται στο ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών που διαθέτει. Σε αντίθετη περίπτωση, όπου ο ενδιαφερόμενος δεν έχει πρόσβαση στο ιδιόκτητο δίκτυο της Nova, τα κόστη ορίζονται στα €26 για σύνδεση 100 Mbps και στα €33 για σύνδεση 200 Mbps. Το δίκτυο της εταιρείας ωστόσο έχει για την ώρα περιορισμένη κάλυψη, περιλαμβάνοντας περίπου 100.000 γραμμές.

O πόλεμος τιμών συνεχίστηκε και μάλιστα την Τετάρτη η Nova ξαναπέταξε το … μπαλάκι και με μία ανακοίνωση αναφέρθηκε και πάλι στις νέες μειωμένες τιμές.

Ειδικότερα πρόκειται για τα προγράμματα:

FIBER: Εξαιρετικά γρήγορο Internet από το δίκτυο Nova Fiber με ταχύτητα download 500 Mbps και upload 50Mbps και απεριόριστη επικοινωνία στην τιμή των €26/μήνα - ο πρώτος μήνας δωρεάν.

FIBER ULTRA: Ασύλληπτα γρήγορο Internet από το δίκτυο Nova Fiber, με ταχύτητες internet, download 1 Gbps και upload 100 Mbps και απεριόριστη επικοινωνία στην τιμή των €33/μήνα - ο πρώτος μήνας δωρεάν.

Μάλιστα ανακοίνωσε ότι με τα FIBER ULTRA και FIBER παρέχεται δωρεάν χρήση εξοπλισμού Wi-Fi VoIP Router και δωρεάν εγκατάσταση για όλους τους νέους συνδρομητές στο δίκτυο Nova Fiber καθώς και απεριόριστες κλήσεις προς σταθερά και κινητά σε όλη την Ελλάδα, ενώ συνδυάζονται με την απόλυτη εμπειρία της ΕΟΝ για το πιο πλούσιο, δημοφιλές και αποκλειστικό περιεχόμενο.

Την προηγούμενη εβδομάδα είχε περάσει στην αντεπίθεση η Vodafone, βγάζοντας νέες χαμηλότερες τιμές στα πακέτα σταθερής και ίντερνετ. Εβγαλε τρία νέα πακέτα Double Play με οπτική ίνα μέχρι το σπίτι (Fiber to the Home) και ίντερνετ σε υψηλές ταχύτητες, και με αισθητά μειωμένες τιμές.

Συγκεκριμένα έβγαλε πακέτο Double Play με ταχύτητες 300Mbps, με απεριόριστα σταθερά και 360 λεπτά προς κινητά σε Ελλάδα και διεθνή σταθερά 45 χωρών στα 34,89 ευρώ, πακέτο Double Play με ταχύτητες 500Mbps, με απεριόριστα σταθερά και 360 λεπτά προς κινητά σε Ελλάδα και διεθνή σταθερά 45 χωρών στα 39,90 ευρώ και το πακέτο Double Play με ταχύτητες 1Gbps, με απεριόριστα σταθερά και 360 λεπτά προς κινητά σε Ελλάδα και διεθνή σταθερά 45 χωρών στα 47,90 ευρώ. Και στα τρία πακέτα ισχύει επιπλέον έκπτωση 1 ευρώ αν το συμβόλαιο συνδυαστεί με σύνδεση κινητής τηλεφωνίας στη Vodafone.

Όπως επισημαίνουν στελέχη της αγοράς, παρά τον πληθωρισμό, που σε άλλες συνθήκες θα οδηγούσε σε αυξήσεις τιμών, οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών διεκδικώντας αυξημένο μερίδιο θα συνεχίσουν τον πόλεμο τιμών και το επόμενο διάστημα.

Ερχεται νέο κουπόνι ευρυζωνικότητας την άνοιξη

Εν αναμονή βρίσκεται παράλληλα η αγορά προκειμένου να ενεργοποιηθεί και το νέο κουπόνι ευρυζωνικότητας από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Η σχετική δράση του Υπουργείου με την επωνυμία Gigabit Voucher Scheme, ενδέχεται να ενεργοποιηθεί μέσα στην Άνοιξη. Σύμφωνα με την δημόσια διαβούλευση βέβαια, προβλέπεται ότι το voucher θα περιλαμβάνει επιδότηση 48 ευρώ εφάπαξ για το τέλος σύνδεσης και 16 ευρώ μηνιαίως ανά ωφελούμενο νοικοκυριό για διάστημα 24 μηνών.

Κινητή τηλεφωνία

Η Nova, από την αρχή του χρόνου, άνοιξε το δρόμο για ανταγωνιστικά πακέτα και στην κινητή τηλεφωνία. Το δυνατό χαρτί της νέας Nova αποτελεί το πακέτο Unlimited+ με απεριόριστο χρόνο ομιλίας και μηνυμάτων, καθώς και 2GB data με 15 ευρώ τον μήνα.

Ωστόσο σε αυτό το πακέτο προστίθενται αυτό για όλη την οικογένεια και αυτό για νέους συνδρομητές κινητής που θα συνδυάσουν νέο ή υφιστάμενο σταθερό Nova, στα 13 ευρώ. Παράλληλα προσφέρει το Unlimited+ 6GB, με απεριόριστα λεπτά στα 21 ευρώ, το Unlimited+ 15GB, επίσης με απεριόριστα λεπτά στα 27 ευρώ, καθώς και το Unlimited All, με απεριόριστο χρόνο ομιλίας, SMS και δεδομένα, έναντι 33 ευρώ τον μήνα.

Με την σειρά της η Cosmote έβγαλε νέες προσφορές στα πακέτα κινητής, τα οποία όμως ισχύουν μόνο για νέους πελάτες ή για πελάτες που φεύγουν από έναν άλλον πάροχο π.χ Nova και έρχονται στην Cosmote.

Το φθηνότερο πακέτο ξεκινάει από τα 22 ευρώ και προσφέρει απεριόριστα λεπτά προς όλους με 5GB internet, το αμέσως επόμενο είναι στα 25 ευρώ με απεριόριστα λεπτά και 10GB ίντερνετ, το τρίτο πακέτο είναι στα 30 ευρώ με απεριόριστα λεπτά και 20GB ίντερνετ, το τέταρτο στα 34 ευρώ με 40GB ίντερνετ και το τελευταίο είναι το Unlimited πακέτο στα 35,90 ευρώ, που προσφέρει απεριόριστα GB και λεπτά ομιλίας.

Και η Vodafone έχει προχωρήσει σε μειώσεις και πλέον προσφέρει το Vodafone RED Start στα 31,3 ευρώ τον μήνα, με 8GB ίντερνετ, απεριόριστα λεπτά ομιλίας και 6000 SMS προς όλα τα εθνικά δίκτυα. Ωστόσο αυτό το πρόγραμμα διαμορφώνεται στα 20,23 ευρώ τον μήνα με Vodafone σταθερή.

Επίσης διαθέτει τα απεριόριστα λεπτά με 20GB στα 39,46 ευρώ, ενώ αυτές τις μέρες τρέχει με προσφορά το Unlimited πακέτο για απεριόριστα data, απεριόριστες κλήσεις και απεριόριστα SMS προς εθνικά δίκτυα, στα 27,6 ευρώ τον μήνα. Να σημειωθεί ότι μέχρι πριν λίγο καιρό το συγκεκριμένο πρόγραμμα ήταν στα 39 ευρώ.

Ειδικότερα στις αρχές της εβδομάδας ανακοίνωσε τις νέες προσφορές για τον Φεβρουάριο και συγκεκριμένα:

  • το πρόγραμμα Vodafone Giga Unlimited Ultra προσφέρει απεριόριστα data, απεριόριστη ομιλία προς όλα τα δίκτυα σε Eλλάδα και Ε.Ε και απεριόριστα SMS προς εθνικά δίκτυα από €33,4 / μήνα ή από €27,6 / μήνα για συνδρομητές που θα το συνδυάσουν με υφιστάμενη ή νέα σύνδεση Vodafone σταθερής.
  • Eπιπλέον δώρα, στους συνδρομητές που διαθέτουν ή θα αποκτήσουν και νέα σύνδεση Vodafone σταθερής, μία φορητή συσκευή 4G internet αξίας €40 με ενσωματωμένη κάρτα sim, για απεριόριστη πρόσβαση στο διαδίκτυο από πολλές συσκευές όπου και αν βρίσκονται.
  • Tο πρόγραμμα Vodafone RED Plus που προσφέρει δώρο σε όλους το σύγχρονο smartphone Samsung Galaxy A13 64GB 5G αξίας €239*, απεριόριστη ομιλία και 6.000 SMS προς όλα τα εθνικά δίκτυα και 8GB από €28,60 / μήνα.

Οι συνδρομητές που θα συνδυάσουν το Vodafone RED Plus με υφιστάμενη ή νέα σύνδεση Vodafone σταθερής θα απολαμβάνουν δωρεάν διπλάσια data 16GB κάθε μήνα αλλά και επιπλέον έκπτωση, με τελική τιμή από €24,80 / μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v